Αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις, τοπικές καταιγίδες και άνοδο της θερμοκρασίας, την Δευτέρα

File Photo: Ψαρόβαρκα στην παραλία δίπλα στη θάλασσα. . ΑΠΕ ΜΠΕ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ μέσω ΚΥΠΕ




Γενικά αίθριος καιρός την Κυριακή με καταιγίδες στα Βόρεια, ενώ την Δευτέρα αναμένονται αραιές νεφώσεις με τοπικές καταιγίδες και άνοδος της θερμοκρασίας.

Την Κυριακή καθόλη την διάρκεια την ημέρας ο καιρός χαρακτηρίζεται αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες, πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες, πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ.


ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα γύρω ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.


Πρόγνωση για την Δευτέρα

Αραιές νεφώσεις και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις απογευματινές ώρες, ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι στα πελάγη και θερμοκρασία σε άνοδο περιμένουμε τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020.

Πιο αναλυτικά:

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας οι νεφώσεις μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες μικρής διάρκειας.

Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί από 12 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 13 έως 33 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 17 έως 32 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 18 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο κυρίως από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ και στα νότια τοπικά μόνο έως 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις αναμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς 2-3 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μετά το μεσημέρι περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά.

Η ορατότητα το πρωί τοπικά θα είναι περιορισμένη.

Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ – METEO

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το άνοιγμα του αεροδρομίου Μακεδονία: Στην Θεσ/νίκη ο Χαρδαλίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: