Αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας εδώ, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ισραήλ: Υπογραφή συμφωνιών

Στιγμιότυπο από την κοινή συνέντευξη Τύπου των κ.κ. Μητσοτάκη και Νετανιάχου σήμερα στο Ισραήλ. Photo via ΕΡΤ




Στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και ιστορίας που συνδέουν τις δύο χώρες αναφέρθηκαν τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Ισραηλινός ομόλογός του Μπένιαμιν Νετανιάχου, κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεών τους μετά τη συνάντησή τους σήμερα το μεσημέρι στην Ιερουσαλήμ.

Οι δυο πρωθυπουργοί αναφέρθηκαν στα κοινά συμφέροντα και προκλήσεις που παρουσιάζονται στις δυο χώρες, αλλά και στον κοινό στόχο που έχουν για διασφάλιση της ευημερίας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και από τους δυο στον τουρισμό, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να κάνει λόγο για ένα εκατομμύριο τουρίστες από τη χώρα του που επιλέγουν κάθε καλοκαίρι ως προορισμό τους την Ελλάδα και τον Κυρ. Μητσοτάκη να σημειώνει πως από 1η Αυγούστου, οι ισραηλινοί τουρίστες θα μπορούν να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας πως η χώρα μας, βάζει πάνω απ’ όλα την ασφάλεια και την υγεία όλων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην «επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο» λέγοντας πως η δραστηριότητές αποτελούν απειλή ως προς την περιφερειακή σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή.

Εμείς πάντα θα επιδιώκουμε την Ειρήνη, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι έτσι ακριβώς έκανε η χώρα στην υπογραφή της ΑΟΖ με την Ιταλία πριν μερικές ημέρες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Προηγούμενη Ενημέρωση:

“Πάντοτε αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας όταν είμαστε στο Ισραήλ και πιστεύω το ίδιο συμβαίνει και στους Ισραηλινούς όταν βρίσκονται στην Ελλάδα”,

είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης “μιλήσαμε για τον East Med, και για τις ενέργειες της Τουρκίας. Οι τουρκικές ενέργειες είναι μια απειλή για την περιοχή. Εμείς πάντοτε θα επιδιώκουμε την ειρήνη, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο”. Επίσης τόνισε πως “μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα και στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας”.

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε εξαιρετικά εγκάρδιο κλίμα μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα του τουρισμού και των Ισραηλινών επισκεπτών στην Ελλάδα, οι οποίοι όπως είπε εμφαντικά, ξεππέρασαν την προηγούμενη χρονιά το 1,2 εκατ. συνολικά.

Αυτήν την ώρα προχωρούν οι συνεργασίες σε υπουργικό επίπεδο στα Ιεροσόλυμα με την υπογραφή συμφωνιών.

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε λίγο.

Προηγούμενη Ενημέρωση:
.

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι δηλώσεις που έγιναν σε εξαιρετικά θετικό κλίμα των δύο πρωθυπουργών στο Ισραήλ.

Περισσότερα σε λίγο.

Προηγούμενη Ενημέρωση:

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα οι δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών στο Ισραήλ.

Δείτε LIVE

Αρχική

από την ΕΡΤ.

Προηγούμενη Ενημέρωση:

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπεντζαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ, ενώ σε λίγο θα ακολουθήσουν οι κοινές τους δηλώσεις.

«Χαίρομαι που σας βλέπω, πρωθυπουργέ», είπε ο κ. Νετανιάχου στα πρώτα λόγια που αντάλλαξαν. «Είναι πάντοτε και δική μου χαρά να έρχομαι στο Ισραήλ. Ζητώ συγνώμη για τη μικρή καθυστέρηση», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

«Χαίρομαι για την επίσκεψή σας πρωθυπουργέ, η οποία καταδεικνύει τις επιτυχείς και τις θαυμάσιες διμερείς μας σχέσεις», ανέφερε στη συνέχεια ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Πράγματι, αποτελεί πάντα και δική μου ευχαρίστηση να επισκέπτομαι το Ισραήλ. Είναι το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό μετά την κρίση του κορονοϊού», σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο κ. Νετανιάχου αποκρίθηκε: «Αυτό σημαίνει πολλά. Έχουμε πολλά να συζητήσουμε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, του απεσταλμένου Νίκου Αρμένη
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Μητσοτάκης από Ισραήλ: Η Τουρκία να εγκαταλείψει τα νέο-οθωμανικά της όνειρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: