Επιθετική κίνηση του Ισραήλ εναντίον περίεργης και ύποπτης τουρκικής οργάνωσης στην Ιερουσαλήμ

File Photo: Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. EPA, ABIR SULTAN / POOL




Οι επόπτες του Δήμου της Ιερουσαλήμ αφαίρεσαν, για πρώτη φορά, την Τετάρτη, ταμπέλες της τουρκικής οργάνωσης ΤΙΚΑ, η οποία λειτουργεί μεταξύ των Αράβων της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, με σκοπό την εδραίωση και την ενίσχυση της τουρκικής παρουσίας στην ισραηλινή πρωτεύουσα.

Αυτό αναφέρει η ιστοσελίδα Israel Hayom με τίτλο “Ο αγώνας κατά της τουρκικής οργάνωσης ΤΙΚΑ στην Ιερουσαλήμ” και υπότιτλο: «Οι επόπτες του Δήμου της Ιερουσαλήμ αφαίρεσαν ταμπέλες της ένωσης που ενεργοποιείται μεταξύ των Αράβων της Ανατολικής Ιερουσαλήμ για την εδραίωση και ενίσχυση του τουρκικού ελέγχου στην ισραηλινή πρωτεύουσα γενικώς και στο Όρος του Ναού ιδιαίτερα»

Όπως είναι γνωστό, γράφει η ιστοσελίδα, η μεγάλη τουρκική ένωση ΤΙΚΑ έχει διοχετεύσει τα τελευταία χρόνια πολλά χρήματα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στην περιοχή του Όρους του Ναού.

Οι επόπτες του Δήμου της Ιερουσαλήμ έφτασαν στο αρχαίο νεκροταφείο στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και αφαίρεσαν ταμπέλες της  ΤΙΚΑ, η οποία εμφανίζεται ως τουρκική ανθρωπιστική οργάνωση. Η εν λόγω ΜΚΟ δρα επενδύοντας  εκατομμύρια σέκελ για την ανάπτυξη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, προκειμένου να προσελκύσει τους μουσουλμάνους της πόλης  να υποστηρίξουν τις τουρκικές  θέσεις.

Οι ταμπέλες που αφαιρέθηκαν μνημονεύουν τη δωρεά της ΤΙΚΑ για την αποκατάσταση και την ανακαίνιση της πέτρινης περίφραξης στον χώρο. Στο παρελθόν, δημοσιεύθηκε, στην Israel Hayom, εκτενές άρθρο σχετικά χρηματοδότηση μουσουλμάνων εμπόρων και κατοίκων της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, με 500 $ στον καθένα για το Ραμαζάνι.

Ο Maor Tsemach, πρόεδρος της οργάνωσης “Go Jerusalem”, κατέστησε σαφές:

“Ο πόλεμος κατά της ισραηλινής κυριαρχίας στην Ιερουσαλήμ είναι καθημερινός. Επιτέλους, είδαμε σήμερα τα πρώτα προμηνύματα στον αγώνα για την κυριαρχία και τη δικαιοσύνη στην Ιερουσαλήμ, κατά των χρημάτων του Ερντογάν, που προσπαθεί να βλάψει την ισραηλινή κυριαρχία στην ανατολική πόλη. Το Ισραήλ πρέπει να αντιδράσει με αποφασιστικότητα και να μην επιτρέψει στις τουρκικές οργανώσεις να λειτουργούν στα ανατολικά της πόλης. Συγχαίρω τον Δήμαρχο Moshe Leon και τον Αντιδήμαρχο Arie King για την απομάκρυνση των κινδύνων από δημόσιους χώρους της Ιερουσαλήμ”.

Οι πολίτες στην Κύπρο πιστεύουν ότι το δέντρο του συστήματος είναι διεφθαρμένο μέχρι και τη ρίζα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: