Εντυπωσιακή και φέτος, παρά τις ειδικές συνθήκες, η παρέλαση στη Μόσχα για την αντιναζιστική νίκη

Σε άψογη στοίχιση ναύτες παρελαύνουν στην Κόκκινη Πλατεία για την 75η επέτειο νίκης επί του ναζισμού στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. EPA/MIKHAIL VOSKRESENSKIY / POOL MANDATORY CREDIT: HOST PHOTO AGENCY




Την εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία για την 75η επέτειο από τη νίκη επί των  δυνάμεων της ναζιστικής Γερμανίας επιθεώρησε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, με τους επικριτές του να λένε ότι η εκδήλωση σχεδιάσθηκε για να ενισχύσει τα πρωτοφανώς χαμηλά ποσοστά της δημοτικότητάς του ενόψει του δημοψηφίσματος για το Σύνταγμα.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε παραμονές  του δημοψηφίσματος για την τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας, που στόχο έχει να δώσει στον Ρώσο πρόεδρο τη δυνατότητα να παραμείνει στην εξουσία έως το 2036 – σχεδόν εφ’ όρου ζωής…

  • Λόγω της πανδημίας και προκειμένου να αποφευχθούν οι επικίνδυνες ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα, οι κάλπες θα ανοίξουν από αύριο, Πέμπτη, μία εβδομάδα πριν από την επίσημη διαξαγωγή τους την 1η Ιουλίου και οι Ρώσοι θα μπορούν να ψηφίζουν επίσης και μέσω διαδικτύου.

Ωστόσο οι δημοσκοπήσεις φέρουν την δημοτικότητα του Πούτιν γύρω στο πρωτοφανές γι’ αυτόν 59%, δείχνοντας τη διάθεση του κόσμου να διαμαρτυρηθεί για την πορεία της οικονομίας.

Οι χαμηλές τιμές στο πετρέλαιο και το παρατεινόμενο lockdown έχουν πλήξει δεινά την οικονομία, αύξησαν την ανεργία και οδήγησαν σε αποτυχία το σχέδιο του Κρεμλίνου να αντιστρέψει τη χρόνια καταρράκωση των αποδοχών των εργαζομένων.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: