Ένταση στην Κορέα: Η Σεούλ δεν ανέχεται “παράλογες” συμπεριφορές και το “όχι” του Κιμ

Ο Jeon Dong-jin, διευθυντής επιχειρήσεων της Νότιας Κορέας, προειδοποιεί ότι η Βόρεια Κορέα θα πληρώσει το τίμημα εάν αναλάβει στρατιωτική δράση κατά της Νότιας Κορέας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σεούλ, Νότια Κορέα, 17 Ιουνίου 2020. EPA/YONHAP SOUTH KOREA OUT




Η προεδρία της Νότιας Κορέας δήλωσε σήμερα ότι η πρόσφατη κριτική που ασκήθηκε από τη Βόρεια Κορέα, στον πρόεδρο Μουν Τζάε Ιν ήταν άδικη, ενώ τόνισε ότι δε θα ανεχτεί από εδώ και πέρα, άλλη παράλογη συμπεριφορά από το Βορρά.

Το σχόλιο του προεδρικού μεγάρου της Νότιας Κορέας έγινε μία ημέρα μετά την ανατίναξη του γραφείου συνδέσμου με τη Νότια Κορέα, από την Πιονγκιάνγκ, το οποίο βρίσκονταν στην πλευρά της συνοριακής γραμμής που ελέγχεται από τη Βόρεια Κορέα.

Η Πιονγκιάνγκ απέρριψε την πρόταση της Σεούλ

Πάντως η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι απέρριψε την προσφορά της Νότιας Κορέας για την αποστολή ειδικών απεσταλμένων, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει στην επιστροφή των στρατιωτικών δυνάμεών της, στα αποστρατικοποιημένα τμήματα της συνοριακής γραμμής.
Πρόκειται για την τελευταία εξέλιξη, ως προς την επιδίωξη της Πιονγκιάνγκ για την υποβάθμιση των προσπαθειών ειρήνευσης στην Κορεατική Χερσόνησο.

Η προειδοποίηση έγινε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA, μία ημέρα μετά την ανατίναξη από τη Βόρεια Κορέα του γραφείου συνδέσμου με τη Νότια Κορέα που είχε συγκροτηθεί σε συνοριακή πόλη, στο πλαίσιο συμφωνίας του 2018, μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών.

Η κλιμάκωση της έντασης προκλήθηκε από το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με προπαγανδιστικά φυλλάδια που εστάλησαν από αποστάτες.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε Ιν προσφέρθηκε τη Δευτέρα να στείλει το σύμβουλο του για ζητήματα εθνικής ασφάλειας Τσανγκ Ούι-γιονγκ, μαζί με τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών της Νότιας Κορέας Σου Χουν, ως ειδικούς απεσταλμένους.

Ωστόσο, η Κιμ Γιο Γιονγκ, αδερφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος στην Πιονγιάνγκ “απέρριψαν ουσιαστικά την αγενή και δόλια πρόταση,” όπως ανέφερε το KCNA.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Χ.
Σεούλ, Νότια Κορέα

Επιμένει στρατιωτικά η Βόρεια Κορέα που μπλοκάρει τον απεσταλμένο της Σεούλ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: