Ένοπλος, νεκρός από πυρά αστυνομικών στο Μπρούκλιν – Άλλη μια επεισοδιακή νύχτα στη Νέα Υόρκη [video]

Οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν διαδηλωτές μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 8 μ.μ. μετά από άλλη μια μέρα διαμαρτυρίας ως απάντηση στο θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, αφροαμερικανού άνδρα που πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση της αστυνομίας της Μινεάπολης, στη Νέα Υόρκη, στις 3 Ιουνίου 2020. EPA / JUSTIN LANE




Έναν ένοπλο πυροβόλησαν και σκότωσαν αστυνομικοί χτες το βράδυ στο Μπρούκλιν όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CBSNNewYork η NYPD είπε ότι αξιωματικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν ένοπλο άνδρα, ενώ ανταποκρίθηκαν σε μια κλήση πυροβολισμών που πυροβολήθηκαν στο Crown Heights. Μάλιστα στο δημοσίευμα αναφέρεται πως τουλάχιστον ένα άλλο άτομο πυροβολήθηκε πριν φτάσουν οι αξιωματικοί. Ένα όπλο ανακτήθηκε στη σκηνή, ανέφερε η αστυνομία.

«Ο άνδρας ήταν οπλισμένος με όπλο. Παρατήρησαν ένα όπλο στα χέρια του. Ο αξιωματικός έδωσε εντολές στον άνδρα να ρίξει το όπλο για πάνω από ένα λεπτό. Αυτό καταγράφεται στο body cam και στους μάρτυρες λογαριασμούς Facebook », δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος NYPD Terence Monahan.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ με πληροφορίες από το TASS, το τηλεοπτικό δίκτυο ABC επικαλούμενο πηγές μετέδωσε πως το περιστατικό έγινε στις 21:00 το βράδυ και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο συμβάν.

Πάντως η κατάσταση στη Νέα Υόρκη ήταν για άλλη μια νύχτα εξαιρετικά τεταμένη καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το θάνατο Τζορτζ Φλόιντ. Η αστυνομία της οικονομικής πρωτεύουσας των ΗΠΑ συνέλαβε σχεδόν 700 ανθρώπους εν μέσω ταραχών στο κέντρο του Μανχάταν, μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από CBSNNewYork και ΑΠΕ-ΜΠΕ/TASS
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Αψήφησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας και τον Τραμπ: Εκατοντάδες διαδηλωτές έξω από τον Λευκό Οίκο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: