Εκτοξεύτηκε η τηλεθέαση του ισπανικού ποδοσφαίρου στον κόσμο: Οι περισσότεροι Βέλγοι, στην Ευρώπη

File Photo: Στην Ευρώπη, το τηλεοπτικό κοινό αυξήθηκε πάνω από 56%, με τη μεγαλύτερη αύξηση (130%) να προέρχεται από το Βέλγιο, το οποίο σταμάτησε την εγχώρια σεζόν του λόγω της πανδημίας. Photo EPA, via APE-MPE




H τηλεθέαση του ισπανικού ποδοσφαίρου, διεθνώς, έχει αυξηθεί περισσότερο από 48% από τότε που η σεζόν επέστρεψε, μετά την διακοπή για τρεις μήνες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όπως έκανε γνωστό σήμερα η La Liga.

Επικαλούμενη μια μελέτη από την εταιρεία ανάλυσης Nielsen Sports, για τον πρώτο γύρο αγώνων από τότε που η σεζόν ξανάρχισε στις 11 Ιουνίου χωρίς την παρουσία φιλάθλων, η La Liga ανακοίνωσε ότι η μεγαλύτερη αύξηση τηλεθεατών(73%) παρατηρήθηκε στην Αφρική.

  • Επίσης, διαπιστώθηκε αύξηση κατά 72% στην Ασία, όπου η La Liga έχει μια συμφωνία με το Facebook, ενώ στην Ευρώπη, το τηλεοπτικό κοινό αυξήθηκε πάνω από 56%, με τη μεγαλύτερη αύξηση (130%) να προέρχεται από το Βέλγιο, το οποίο σταμάτησε την εγχώρια σεζόν του λόγω της πανδημίας. Οι Ισπανοί τηλεθεατές παρουσίασαν μια πιο μέτρια αύξηση, της τάξης του 12%.
  • Ο πιο δημοφιλής αγώνας ήταν η νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης με 3-1 επί της Εϊμπάρ, ακολουθούμενος από τη νίκη της Μπαρτσελόνα με 4-0 επί της Μαγιόρκα και τη νίκη με 2-0 της Σεβίλλης έναντι της Μπέτις, που ήταν και ο πρώτος αγώνας από τότε που έγινε η επανεκκίνηση.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία να προσφέρουμε ζωντανή αθλητική ψυχαγωγία σε μια εποχή που υπάρχουν λίγες εκδηλώσεις όπως αυτή σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας.

«Ελπίζουμε ότι σύντομα θα αρχίσουν και άλλα πρωταθλήματα σε άλλες χώρες, γιατί είναι σημαντικό για τους φιλάθλους και τη βιομηχανία».

Η Ισπανία είναι μια από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο στον κόσμο από την πανδημία με περισσότερους από 27.000 θανάτους και 245.000 κρούσματα.

Η ισπανική κορυφαία κατηγορία, ήταν η δεύτερη από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, που ξανάρχισε μετά την Bundesliga. Η Premier League της Αγγλίας ξανάρχισε χθες, ενώ η Ιταλία της Serie Α επιστρέφει το προσεχές Σάββατο.

Με πληροφορίες από Reuters, μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μαδρίτη, Ισπανία

Χωρίς δεξί μπακ ο Παναθηναϊκός: Βλέπουν «ζεστά» τον Κώτσιρα στο «τριφύλλι»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: