Έκπληξη από Μπολσονάρου: Δηλώνει πως μπορεί να είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό πρόσφατα

File Photo: Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro, φεύγει από το Palacio da Alvorada (προεδρική κατοικία). EPA, Joedson Alves




Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, ο ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρου, δήλωσε χθες Πέμπτη ότι μπορεί να είχε προσβληθεί πρόσφατα από τον νέο κορονοϊό και ότι ενδέχεται να υποβληθεί εκ νέου σε τεστ, αν και μερικές εβδομάδες είχε υποβληθεί δύο φορές σε τέτοιες εξετάσεις και τα αποτελέσματά τους ήταν αρνητικά.

Ο Μπολσονάρου είχε διαβεβαιώσει μεν πως τα τεστ επέστρεψαν αρνητικά, αλλά έδωσε μάχη στο δικαστήριο για να εμποδίσει τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των νοσοκομειακών εξετάσεων, εγείροντας αμφιβολίες.

Ο αρχηγός του κράτους βάλλεται από πολλούς για τον τρόπο που χειρίζεται την κρίση, καθώς η χώρα υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα της πανδημίας στον πλανήτη.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 1.141 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 39.483 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη Βραζιλία των 212 εκατομμυρίων κατοίκων ανήλθε έτσι σε 54.971 νεκρούς, ενώ συνολικά πάνω από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πλέον προσβληθεί στην επικράτεια. Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στον πλανήτη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπραζίλια, Brazil

Στις 484.000 οι νεκροί παγκοσμίως από τον νέο κορωναϊό: Πάνω από 9.500.000 τα κρούσματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: