File Photo: Εσωτερικό αεροσκάφους. Φιλελεύθερος
Eιδική πτήση, από το Κάιρο προς την Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου, έπειτα από πρωτοβουλία του Αιγυπτιώτη επιχειρηματία Αντώνη Καζαμία, ο οποίος εξασφάλισε τις εγκρίσεις από τις αρμόδιες Αρχές και ήδη βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ειδική αυτή πτήση που αναμένεται να μεταφέρει στην Αθήνα, σε μία εβδομάδα από σήμερα, Έλληνες αλλά και Αιγυπτίους που τυχόν διαθέτουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα και επιθυμούν τη μετάβασή τους.
Ο κ. Καζαμίας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κώστα Βλάση και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, για τη στήριξή τους ώστε να πραγματοποιηθεί η πτήση επαναπατρισμού.
Την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία του Αιγυπτιώτη επιχειρηματία Αντώνη Καζαμία, εξέφρασε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Χρήστος Καβαλής.
«Μέσα στο ομιχλώδες τοπίο που κανένας δεν γνωρίζει η επόμενη ημέρα τι κρύβει για τον καθένα μας, και με αβέβαιη την δυνατότητα μεταβίβασης παροίκων στην Ελλάδα σύντομα τόσο από το Κάιρο όσο και από την Αλεξάνδρεια, η αξιόλογη πρωτοβουλία της ναύλωσης αεροπλάνου το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020, με πρωτοβουλία του Αιγυπτιώτη επιχειρηματία Αντώνη Καζαμία οφείλει να επαινεθεί», δήλωσε ο κ. Καβαλής με άρθρο του στην επίσημη ιστοσελίδα της Κοινότητας.
Και προσέθεσε:
«Η αδυναμία το ταξιδιού στην Ελλάδα έβαλε σε δύσκολη θέση πολλούς πάροικους που ο καθένας για διαφορετικές αιτίες έπρεπε να ταξιδέψει καθώς η απότομη παύση των πτήσεων άφησε σε πολλούς εκκρεμότητες και σε άλλους οικογενειακές υποχρεώσεις να αιωρούνται.
Η πρωτοβουλία λοιπόν του κ. Αντώνη Καζαμία, αν και εμπεριείχε αρκετό επιχειρηματικό ρίσκο, προς τιμήν του την τόλμησε, εξυπηρετώντας τους πάροικους και βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την οικονομική της διάσταση. Δεν ξεχνάμε βέβαια πως και η Ελληνική πολιτεία φρόντισε πιο πριν μια πτήση επαναπατρισμού αυτονόητο όμως είναι πως αυτό δεν μπορεί να επαναλαμβάνεται συνέχεια ή τακτικά, και για αυτό η πρωτοβουλία αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία και όντως η επιλογή της χρονικής στιγμής είναι άριστη, και φυσικά και πάλι χωρίς την βοήθεια της Ελληνικής και Αιγυπτιακής πολιτείας δεν θα ήταν εφικτή η υλοποίηση της».
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Ν. Κάτσικα
Κάιρο, Αίγυπτος
Ιερά Σύνοδος για Αγία Σοφία: Η Τουρκία να σεβαστεί τον χαρακτήρα του μνημείου