“Έφυγε” ο Γιάννης Πολίτης: Θρήνος στον ΠΑΟΚ για τον εμβληματικό αρχηγό του μπάσκετ

File Photo: Ο Γιάννης Πολίτης φόρεσε τη φανέλα του «Δικέφαλου του Βορρά» για περισσότερα χρόνια από κάθε άλλον παίκτη στην ιστορία της ομάδας, από το 1970 έως το 1984, μετρώντας 289 συμμετοχές, ενώ παραμένει στην πρώτη πεντάδα των σκόρερ του ΠΑΟΚ. @amna_news




Tον θάνατο του Γιάννη Πολίτη θρηνεί ο ΠΑΟΚ. Ο Γιάννης Πολίτης διετέλεσε αρχηγός της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ στον νικηφόρο για την ομάδα του τελικό του 1984 κόντρα στον Άρη.

Ο εμβληματικός αρχηγός της ομάδας του τελικού των «ξυρισμένων κεφαλιών» έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου (13/6), νικημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία 68 ετών. Η κηδεία του θα τελεστεί τη Δευτέρα (15/6).

Ο Γιάννης Πολίτης φόρεσε τη φανέλα του «Δικέφαλου του Βορρά» για περισσότερα χρόνια από κάθε άλλον παίκτη στην ιστορία της ομάδας, από το 1970 έως το 1984, μετρώντας 289 συμμετοχές, ενώ παραμένει στην πρώτη πεντάδα των σκόρερ του ΠΑΟΚ.

Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών του ΠΑΟΚ αναφέρει: «Σήμερα Σάββατο 13 Ιουνίου 2020 έφυγε από κοντά μας ο ιστορικός αρχηγός της ομάδας των ξυρισμένων κεφαλιών, ο δάσκαλος πολλών από εμάς, ο Γιάννης Πολίτης. Τη Δευτέρα (15/6) το πρωί θα είμαστε εκεί στα κοιμητήρια Καλαμαριάς να τον αποχαιρετήσουμε. Για την ακριβή ώρα θα ενημερώσουμε στη συνέχεια».

Για τον θάνατό του Γιάννη Πολίτη εκφράστηκε, μέσω της επίσημης σελίδας της στο διαδίκτυο, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Στο κείμενο αναφέρεται:

«Ήταν ένας μαχητής. Μέσα και έξω από το γήπεδο. Πραγματικός αρχηγός. Κι έτσι ακριβώς έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή ο Γιάννης Πολίτης και σε ηλικία 68 ετών. Έδωσε μάχη ως το τέλος και «έφυγε» αφήνοντας ένα μεγάλο κενό, αλλά ταυτόχρονα και την σφραγίδα του, ως ένα επίλεκτο μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ.

Ο εμβληματικός αρχηγός της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ που το 1984 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, στον αξέχαστο τελικό των ξυρισμένων κεφαλιών, φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα σε 289 παιχνίδια πρωταθλήματος, αγωνιζόμενος χωρίς διακοπή για 14 συναπτά έτη. Πέτυχε 3.225 πόντους σε αυτά τα 289 παιχνίδια και προς το τέλος της καριέρας του, εκείνο το αξέχαστο βράδυ του Απρίλη του 1984 στο Αλεξάνδρειο, ήταν αυτός που σήκωσε πρώτος το Κύπελλο Ελλάδας στα χέρια του. Το πρώτο Κύπελλο που κατέκτησε η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ.

Ο γεννημένος το 1952 Γιάννης Πολίτης, ήρθε στον ΠΑΟΚ από την ομάδα του Αετού Θεσσαλονίκης στο ξεκίνημα της δεκαετίας του ’70 και με την παρουσία του, σηματοδότησε μία μεγάλη προσπάθεια, που μπορεί να πέρασε και από πέτρινα χρόνια, αλλά με βασικό της χαρακτηριστικό το πείσμα και την αγάπη για τον ΠΑΟΚ, έγινε ο προπομπός για τις μεγάλες στιγμές που ακολούθησαν τις επόμενες δεκαετίες.

Ο Γιάννης Πολίτης ασχολήθηκε με την προπονητική μετά το τέλος της καριέρας του, διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών του ΠΑΟΚ και αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό με το θάνατό του.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος. Καλό ταξίδι Γιάννη… ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΡΟΥΛΑ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

“Πρώτη” στο court για τον Τσιτσιπά μετά την πανδημία: Αγωνίζεται απόψε στο Ultimate Tennis Showdown

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: