Εχουμε έτοιμες αντιδράσεις για κάθε σενάριο, δεν θα ανεχθούμε παραβίαση διαμηνύει ο ναύαρχος Διακόπουλος

File Photo: Στιγμιότυπο από άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού νότια της Κρήτης. Φωτό: ΠΝ




Έχουμε έτοιμες τις αντιδράσεις μας για όλα τα σενάρια διαβεβαιώνει ο Σύμβουλος ασφαλείας του Πρωθυπουργού, Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος συνεχίζοντας τα αποφασιστικά μηνύματα προς την Αγκυρα.

Θα φροντίσουμε ώστε να μην χρειαστεί να παραβιάσει η Τουρκία κυριαρχικό μας δικαίωμα στην βάση του τουρκολιβυκού μνημονίου σημείωσε ο ίδιος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και ερωτηθείς αν θα υπάρξει από την ελληνική πλευρά αντίδραση σε περίπτωση πρόκλησης, σημείωσε ότι ζούμε με την Τουρκία 50 χρόνια τώρα σε μια ενδιάμεση κατάσταση αυτό που λεγόταν στο παρελθόν μη πόλεμος ή και ψυχρή ειρήνη, άλλοτε με καλύτερες και άλλοτε με χειρότερες σχέσεις και πρόσθεσε:

«Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να υπάρξει αντίδραση ή θερμό επεισόδιο όμως η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην βάση ενός παράνομου μνημονίου».

Εξηγώντας τον ρόλο του αναφέρει πως δεν υπήρχε στην Ελλάδα παλαιότερα αλλά είναι ένας θεσμός που υπάρχει σε πολλές χώρες. Λειτουργεί σαν επιτελικό όργανο του προέδρου από το οποίο ο Πρόεδρος περνάει την πολιτική ασφάλειας προς την δημόσια διοίκηση και τα υπουργεία αλλά και σαν συντονιστικό μεταξύ των υπουργείων και των υπηρεσιών που άπτονται της ασφάλειας.

Σχετικά με την δήλωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, κου Φλώρου, ανέφερε πως αυτό που είπε δεν είναι έξω από το πλαίσιο της αποστολής του απλά η εκφορά του λόγου είναι θέμα και προσωπικού στυλ. Σε αυτό την δήλωση ήταν πολύ σαφές το μήνυμα του αρχηγού

Αναφορικά με τις δηλώσεις Τσαβούσογλου πως κάποια νησιά έχουν περισσότερη υφαλοκρηπίδα και άλλα λιγότερη υπογραμμίζει πως δεν τις «διαβάζει» σαν προαναγγελία για έρευνες  εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο επόμενο διάστημα αλλά σύμφωνα με τον ίδιο θέτει τις βάσεις ενός διαλόγου.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικά σημαντική εβδομάδα για τα εθνικά μας συμφέροντα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: