Δύσκολο χειρουργείο και συγκινητική στήριξη για τον 29χρονο αστυνομικό: «Είναι ζωντανός , συνεχίζει να μάχεται»

File photo: Ο Ελληνοαμερικανός αστυνομικός που πυροβολήθηκε στο κεφάλι στις ταραχές στο Λας Βέγκας. photo via usa.greekreporter.com/Las Vegas police




Συγκρατημένα αισιόδοξα είναι τα νέα για την εξέλιξη της υγείας του αστυνομικού Shay Mikalonis  ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια ταραχών που ξέσπασαν στο Λας Βέγκας το βράδυ της Δευτέρας.

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ότι ο άτυχος αστυνομικός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, όπως είχαν υποστηρίξει ελληνοαμερικανικές οργανωσεις.

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων του Λας Βέγκας Στηβ Γκράμας περιέγραψε την κατάσταση της υγείας του ως εξής:

«Αφαίρεσαν με επιτυχία τη σφαίρα από το λαιμό του. Η αρτηριακή του πίεση καλυτερεύει. Είναι ακόμα ζωντανός και εξακολουθεί να μάχεται», είπε ο Γκράμας.

Συγκινητική είναι επίσης η στήριξη της κοινότητας προς τον  Ελληνοαμερικανό.

Πολίτες διανυκτέρευσαν έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, ενώ κάποιοι εμφανίστηκαν για να προσφέρουν φαγητό και άλλες προμήθειες στους αστυνομικούς.

Η διαδήλωση στο Λας Βέγκας στην οποία είχε σταλεί ο 29χρονος αστυνομικός κυλούσε επί ώρες ειρηνικά όταν ξαφνικά μερίδα διαδηλωτών άρχισε να πετά πέτρες  και μπουκάλια προς τους αστυνομικούς γύρω στα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με τις αναφορές της αστυνομίας, καθώς οι αστυνομικοί στράφηκαν προς το μέρος τους με σκοπό να προβούν σε συλλήψεις, ένας ένοπλος από την απέναντι πλευρά του δρόμου πυροβόλησε μία σφαίρα χτυπώντας τον Mikalonis στο κεφάλι.

Φερόμενος ως δράστης είναι ο 20χρονος Edgar Samaniego, ο οποίος έχει καταδικαστεί για διάφορα αδικήματα συμπεριλαμβανομένης και της απόπειρας φόνου.

Mε πληροφορίες από Greek Usa Reporter, Las Vegas Review Journal

Ελληνοαμερικανός ο 29χρονος αστυνομικός που πυροβολήθηκε στο κεφάλι στο Λας Βέγκας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: