ΔΙΣ: Η δικαστική διαμάχη για έκταση στο Ασκληπιείο της Βούλας δεν συνδέεται με ενδεχόμενο έξωσης του νοσοκομείου

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σημειώνει ότι η προσφυγή της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν συνδέεται με οποιαδήποτε ενδεχόμενο εξώσεως του Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Στην επίκαιρη Αγιοκατάταξη του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης, αναφέρεται μετά τη σημερινή συνεδρίασή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της «με πνευματική χαρά και αγαλλίαση έλαβε το μήνυμα της Αγιοκατατάξεως του μακαριστού Μητροπολίτου Εδέσσης κυρού Καλλινίκου από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατόπιν προτάσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία το σπουδαίο αυτό γεγονός ανακοινώνει σήμερα επισήμως προς τα πιστά μέλη της».

Επιπρόσθετα, μεταξύ άλλων, στο ανακοινωθέν γίνεται αναφορά στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας για το 2019, που ξεπερνά τα 121 εκατ. ευρώ, αλλά και στη δικαστική διαμάχη για έκταση στο Ασκληπιείο της Βούλας και σχολιάζει τη στάση του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σημειώνει ότι η προσφυγή της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν συνδέεται με οποιαδήποτε ενδεχόμενο εξώσεως του Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας, και πως η νόμιμη υποχρέωση της Εκκλησίας της Ελλάδος να ζητήσει δικαστική προστασία, δεν θα καταλήξει σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα βλαπτικό για την λειτουργία του ανωτέρω νοσοκομείου.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Χαρδαλιάς: Εργαζόμαστε σκληρά ώστε σε όλες τις πύλες εισόδου να τηρούνται τα πρωτόκολλα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: