Διπλάσια κεφάλαια από το Κατάρ για τις επιχειρήσεις στη Λιβύη ζητιάνεψε ο Ερντογάν λέει το Arab Weekly

File photo: Ο Ταγίπ Ερντογάν. EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE




Να διπλασιάσει τα κονδύλια για τις τουρκικές επιχειρήσεις στη Λιβύη ζήτησε από το Κατάρ ο Ερντογάν λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση Αλ Σίσι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Arab Weekly το οποίο αναδημοσιεύει o τουρκικός ιστότοπος Ahval το τηλεφώνημα του Ερντογάν προς τον Εμίρη  Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί ΄με αντικείμενο κατά το κρατικό πρακτορείο του Κατάρ (Qatar News Agency) τις στρατηγικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών καθώς και άλλα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, είχε μάλλον άλλο περιεχόμενο.

Πηγές που επικαλείται το Arab Weekly αναφέρουν ότι ο Ερντογάν ζήτησε από τον Εμίρη να διπλασιάσει τα κεφάλαια του Κατάρ για την πολεμική επιχείρηση στη Λιβύη.

Τούρκος πρώην διπλωμάτης που σύμφωνα με το Arab Weekly μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, εικάζει ότι το επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας ήταν αμιγώς οικονομικό, λέγοντας ότι η «κυβέρνηση Ερντογάν είναι ακούραστη στις απαιτήσεις της για περισσότερα χρήματα από τη Ντόχα προκειμένου να διατηρήσει τις τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία και τη Λιβύη.

Ο διπλωμάτης, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι οι δηλώσεις του Αιγύπτιου Προέδρου έδωσαν το άλλοθι στην Αγκυρα να ζητήσουν από τη Ντόχα περισσότερα κεφάλαια για τις συγκρούσεις που διατηρεί στην περιοχή.

Με πληροφορίες από Arab Weekly

Απειλεί να αντιδράσει το Πεκίνο μετά τις αμερικανικές κυρώσεις σε ΜΜΕ της Κίνας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: