Δύο μέλη της εκστρατείας του κ. Τραμπ και δύο πράκτορες θετικοί στον ιό μετά την εκδήλωση στην Τάλσα

Ο γιός του προέδρου Τραμπ, Έρικ ομιλεί στους οπαδούς στην εκδήλωση της Τάλσα. ΕPA, ALBERT HALIM
Ακόμη δύο μέλη του προσωπικού της προεκλογικής εκστρατείας του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που βρίσκονταν στην Τάλσα (Οκλαχόμα), όπου εργάστηκαν ενόψει της εκδήλωσης του δισεκατομμυριούχου το Σάββατο, διαγνώστηκε πως έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της ομάδας του χθες Δευτέρα.

Σύμφωνα με το καλωδιακό δίκτυο CNN θετικοί στον ιό βρέθηκαν και δύο πράκτορες της υπηρεσίας προφύλαξης του Αμερικανού Προε΄δρου.

Το Σάββατο, μερικές ώρες πριν από την εκδήλωση αυτή — την πρώτη όπου εμφανίστηκε πάνω στη σκηνή ο ένοικος του Λευκού Οίκου από τον Μάρτιο —, η ομάδα του είχε ανακοινώσει πως έξι εργαζόμενοι που την οργάνωναν διαγνώστηκε πως έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον Τιμ Μέρτο, εκπρόσωπο της εκστρατείας του Τραμπ, «αυτά τα μέλη του προσωπικού ήταν παρόντα στην εκδήλωση, αλλά φόραγαν μάσκες καθ’ όλη τη διάρκειά της».

Η αμερικανική προεδρία και ο Τραμπ είχαν υποβαθμίσει πριν από την εκδήλωση τις ανησυχίες για τους κινδύνους που συνεπαγόταν, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις υγειονομικών αξιωματούχων εναντίον των μαζικών συγκεντρώσεων.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που πήγαν στην προεκλογική εκδήλωση δεν φόραγαν μάσκες, ενώ δεν τηρήθηκαν οι κανόνες υγειονομικής ασφάλειας, ιδίως η λεγόμενη κοινωνική απόσταση, γεγονός που προκάλεσε πολεμική.

«Αφότου έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων, τέθηκαν αμέσως σε εφαρμογή διαδικασίες καραντίνας και ιχνηλάτησης» των επαφών τους, διαβεβαίωσε πάντως ο Μέρτο.

Στο κλειστό όπου έγινε η προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ το Σάββατο οι άδειες θέσεις ήταν χιλιάδες, γεγονός που χαρακτηρίστηκε πλήγμα για τον μεγιστάνα, ο οποίος αρέσκεται να εμφανίζεται μπροστά σε πλήθη, και την εκστρατεία του, που διατεινόταν πως η ζήτηση για εισιτήρια ήταν πολύ μεγαλύτερη από ό,τι οι διαθέσιμες θέσεις (19.000).

Πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τάλσα, United States

Οι Νεοϋορκέζοι μπορούν να πάνε στα κομμωτήρια και να γευματίσουν έξω μετά από 100 ημέρες

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: