Δημοσκόπηση New York Times: Προβάδισμα 14 μονάδων για Μπάιντεν έναντι Τραμπ

File photo: Ο προεδρικός υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος Τζο Μπάιντεν. EPA, EUGENE GARCIA




Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό των New York Times από το Sienna College national poll, ο αδιαμφισβήτητος υποψήφιος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου προηγείται 14 μονάδες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν υπέρ του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, ενώ το 36% δηλώνει ότι θα ψηφίσει υπέρ του Τραμπ, γράφουν οι New York Times.

Ο Μπάιντεν έχει σημαντικό προβάδισμα έναντι του Τραμπ στους Αφροαμερικανούς και Ισπανόφωνους ψηφοφόρους, δείχνει επίσης η έρευνα. Το ποσοστό τους στους Αφροαμερικανούς τον εμφανίζει 74 μονάδες μπροστά απ’ τον Τραμπ ενώ στους Ισπανόφωνους η διαφορά είναι 38 μονάδες.

Όμως, ο Μπάιντεν προηγείται του Τραμπ και στις γυναίκες ψηφοφόρους αποφοίτους κολλεγίου, κατά 40 μονάδες. Οι New York Times σημειώνουν ότι στις εκλογές του 2016, τα exit polls είχαν δείξει πως η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, σ’ αυτή τη συγκεκριμένη κατηγορία προηγούνταν του Τραμπ με μόλις 7 μονάδες.
Στους λευκούς ψηφοφόρους χωρίς δίπλωμα κολλεγίου, ο Τραμπ εμφανίζεται να προηγείται του Μπάιντεν με διαφορά 19 μονάδων, αλλά με μόλις μια μονάδα στους λευκούς ψηφοφόρους συνολικά.
Επιπλέον, το 50% των ερωτηθέντων εγκρίνει τον Τραμπ όσο αφορά την Οικονομία, ενώ δεν τον εγκρίνει το 45%.

Τους τρεις τελευταίους μήνες ο πρόεδρος Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπος με έντονο σκεπτικισμό των ψηφοφόρων και επικρίσεις των Δημοκρατικών όσον αφορά τον χειρισμό της πανδημίας του κορωναϊού αλλά και του κινήματος που ξέσπασε μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, στην Μινεάπολη τον περασμένο μήνα, από λευκό αστυνομικό.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστσημα 17-22 Ιουνίου σε εγγεγραμμένους ψηφοφόρους και έχει περιθώριο λάθους τρεις  μονάδες.

Με πληροφορίες από The New York Times 

H Μισέλ Ομπάμα προτρέπει τους νέους «να διοχετεύουν την οργή τους στη δημοκρατία»

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: