Διαγωνισμός υποκρισίας: Απόλαυση ο καυγάς κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για το τάισμα των ΜΜΕ

File Photo: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας (Α) συνομιλεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (Δ), στην Ολομέλεια της Βουλής ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ 

Ξεπερνάει κάθε όριο πολιτικής ξετσιπωσιάς, ο διαγωνισμός κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το ποιος…μπουκώνει «θεσμικότερα» τα μέσα ενημέρωσης προκειμένου να προβάλει τα μηνύματα που θεωρεί αναγκαία.

Ο Τσίπρας θεωρούσε «αναγκαίο» να εξηγήσει στους πολίτες την ολέθρια πολιτική του στο Σκοπιανό, και ταυτόχρονα βέβαια να «μαλακώσει» τις αντιδράσεις στα μέσα ενημέρωσης, μοιράζοντας χρήμα οριζοντίως και καθέτως, χωρίς κανένα αντικειμενικό κριτήριο. Ο Μητσοτάκης θεώρησε αναγκαίο να εξηγήσει στους πολίτες ότι πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους, ενόψει πανδημίας και βρήκε επίσης αφορμή να κάνει πολιτική δημοσίων σχέσεων με τους βαρώνους των media.

  • Οι δύο καμπάνιες ασφαλώς, δεν μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους. Ούτε σε σκοπό, ούτε όμως και σε μέγεθος. Η μία έγινε για να προωθήσει έναν αμιγώς κυβερνητικό στόχο προπαγάνδας με λεφτά του Ελληνα φορολογούμενου και η άλλη για να επιβάλει συγκεκριμένη πολιτική αντιμετώπισης μιας πρωτοφανούς απειλής για την δημόσια υγεία.

Ασφαλώς ευγενέστερος ο σκοπός της τρέχουσας…χειραγώγησης ασχέτως βέβαια αν θα αργήσουμε να αξιολογήσουμε το αλγεβρικό πρόσημο μιας τόσο δραστικής μεθόδου, όπως το lockdown που επιβλήθηκε και σήμερα έχει πλέον καταργηθεί, ασύντακτα και άγαρμπα από τους πολίτες, αλλά και με την βούλα του κράτους που επέτρεψε την μαζική και ανεξέλεγκτη είσοδο επισκεπτών από το εξωτερικό.

Και στις δύο περιπτώσεις όμως, το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε δημόσιο χρήμα είναι εξ αντικειμένου απαράδεκτο. Για τις μεν Πρέσπες, αποτελεί πρόκληση ότι η κυβέρνηση του Σύριζα επιχείρησε να ξεπλύνει τις πομπές της, εξηγώντας το…δίκιο της με πληρωμένες καταχωρίσεις από τα κρατικά ταμεία. Στην περίπτωση της πανδημίας από την άλλη, οι οδηγίες προφύλαξης αποτελούσαν κοινωνικό μήνυμα και μάλιστα ύψιστης σημασίας, το οποίο όλα τα μέσα έπρεπε-βάσει και σχετικού νόμου-να μεταδίδουν ΔΩΡΕΑΝ!

Ειδικά τα κανάλια θα έπρεπε να πληρώνουν και όχι να…πληρώνονται για να μεταδίδουν κάθε απόγευμα στις έξι την συνέντευξη Τσίπρα-Χαρδαλιά που εκ των πραγμάτων θα εξασφάλιζε υψηλή τηλεθέαση.

Αντ΄αυτού το πρωθυπουργικό επιτελείο, αποφάσισε να αναστείλει ακόμη και τις προγραμματισμένες δόσεις πληρωμής για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών, προκειμένου να…διευκολύνει αυτούς τους καλούς ανθρώπους, τους καναλάρχες, διαχωρίζοντας τους από τους υπόλοιπους ανώνυμους Ελληνες. Σα να μην έφτανε αυτό, τα κανάλια μοιράστηκαν μαζί με τα άλλα μέσα ενημέρωσης, το αδιανόητο ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ, απλά για να κάνουν το χρέος τους απέναντι στην εθνική απειλή της πανδημίας.

  • Το πώς μοιράστηκαν αυτά τα χρήματα παραμένει ακόμη άγνωστο. Γνωρίζουμε ότι υπήρξαν κραυγαλέοι αποκλεισμοί «μη αρεστών», κάποιοι άλλοι περιορίστηκαν σε ψίχουλα για τα μάτια του κόσμου,ενώ ευεργετήθηκαν και μέσα αμφιβόλου ποιότητας και επιρροής, ακόμη και…part time λειτουργίας με αμιγώς κομματικά-πελατειακά κριτήρια.
  • Στην περίπτωση του «λεφτόδεντρου Πέτσα» δεν γνωρίζουμε τα επιμέρους ποσά, γνωρίζουμε μόνο τους αποδέκτες.

Αντιθέτως ο Σύριζα σε μία φτηνή ρελάνς εντυπώσεων έδωσε στα δημοσιότητα και την κατανομή των ποσών για την…διαφήμιση του ξεπουλήματος της Μακεδονίας.

Και στις δύο περιπτώσεις η μεθόδευση είναι πρωτοφανής και ντροπιαστική για δημοκρατική χώρα. Η ντροπή ανήκει και στα δύο πολιτικά κόμματα που διαιωνίζουν την παράδοση των «κρατικοδιαίτων» ΜΜΕ, ανήκει όμως και στους αρμόδιους φορείς ελέγχου, όπως το ΕΣΡ, στελέχη των οποίων πληρώνονται επίσης από τον Ελληνα φορολογούμενο, απλά για να παριστάνουν το κορόιδο, στην υπηρεσία της εκάστοτε κυβέρνησης…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Το απόλυτο χάος με τους μετανάστες: Όποιος μπαίνει, δικαιούται-δεν δικαιούται άσυλο, μας μένει πεσκέσι…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: