Δεν ξεμπέρδεψε ούτε η Νέα Ζηλανδία: Μετρά και νέα κρούσματα, αλλά εισαγόμενα

File Photo: Το γεγονός ότι τέσσερα πειραματικά εμβόλια βρίσκονται ήδη σε αυτό το εξελιγμένο στάδιο ανάπτυξης, λιγότερο από 8 μήνες μετά την αναγνώριση του ιού, είναι «άνευ προηγουμένου», υπογράμμισε ο Άνθονι Φάουτσι από τις ΗΠΑ. @amna_news




Το υπουργείο Υγείας της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβεβαιώθηκαν δύο νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη χώρα, γεγονός που αύξησε τον αριθμό των λεγόμενων ενεργών περιπτώσεων σε δέκα.

Όλες τους συνδέονται με ταξίδια στο εξωτερικό.

Τα δύο νέα κρούσματα είναι ένας νεαρός μεταξύ 20 και 30 ετών, που έφθασε στη χώρα τη 19η Ιουνίου από την Ινδία, και ένας περίπου συνομήλικος του που έφθασε στη Νέα Ζηλανδία τη 18η από τις ΗΠΑ, διευκρίνισε ο Άσλεϊ Μπλούμφιλντ, ανώτερος αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Με την ανάρρωση ενός ανθρώπου που τελούσε σε απομόνωση στην Ουέλινγκτον, οι ενεργές περιπτώσεις είναι πλέον δέκα, πρόσθεσε ο Μπλούμφιλντ.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη Νέα Ζηλανδία — όπου ωσότου εντοπιστούν λίγα νέα κρούσματα οι αρχές διαβεβαίωναν πως ο ιός είχε εξαλειφθεί από την επικράτειά — ανέρχεται σε 22 νεκρούς επί συνόλου 1.165 μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει διαβιβάσει η κυβέρνηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Xinhua μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουέλινγκτον, Νέα Ζηλανδία

“Σπάει” η Αργεντινή θλιβερά ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων μόλυνσης από την πανδημία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: