Δεν θέλουμε, αλλά είμαστε έτοιμοι και για πόλεμο με την Τουρκία: Δήλωση-“βόμβα” του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας

Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Φωτογραφία υπουργείο Άμυνας




Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, δεν άφησε σήμερα περιθώρια για παρερμηνείες αναφορικά με την αντίδραση της χώρας μας στην περίπτωση που η Τουρκία επιτεθεί.

Το έσχατο σενάριο μίας στρατιωτικής λύσης, είναι πθανό, όπως άφησε να εννοηθεί ο Έλληνας υπουργός.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (και στην Κατερίνα Τσαμούρη):

«Ασφαλώς και η συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά επιθετική. Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος, να αντιμετωπίσει η Ελλάδα αυτή τη συμπεριφορά είναι αφενός να εξαντλεί όλα τα διπλωματικά της όπλα και από την άλλη πλευρά να μεριμνά για την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα ήθελα να ρωτήσω αν πιστεύετε ότι είμαστε έτοιμοι, ακόμη και για το έσχατο σενάριο μιας στρατιωτικής λύσης, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, ο κ. Διακόπουλος…

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ακριβώς! Προχθές ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Γραφείου Πρωθυπουργού είπε ότι προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα.

Μέσα σε όλα αυτά τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και η στρατιωτική εμπλοκή. Δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί. Αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό. Επομένως ο νοών νοείτω».

Η Τουρκία ετοιμάζεται να “δαγκώσει”: Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο, εκτιμά ο Συρίγος [ηχητικό]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: