«Δεν πιστεύω τι είδαν τα μάτια μου!»: Κεραυνοί της Επισκόπου για το σόου Τραμπ με τη Βίβλο

Ο Πρόεδρος Τραμπ με τη Βίβλο έξω από τον Επισκοπικό Ναό Αγίου Ιωάννου. EPA/SHAWN THEW




Κεραυνούς κατά του Ντόναλντ Τραμπ  εξαπέλυσε η Επίσκοπος Μαριάν Εντγκαρ με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου στην εκκλησία της χωρίς καν να υπάρξει μία προηγούμενη ειδοποίηση, αλλά και για το όλο σκηνικό που στήθηκε για μερικά λεπτά εκεί, ύστερα από βίαιη καταστολή.

Προκειμένου να μεταβεί ο Τραμπ στην Επισκοπική Εκκλησία του Αγίου Ιωάννου, ναό που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί Πρόεδροι επί τουλάχιστον έναν αιώνα, οι μέχρι εκείνη τη στιγμή ειρηνικές διαδηλώσεις διαλύθηκαν με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και πλαστικές σφαίρες, αναφέρει το CNN.

 

Η Μαριάν Εντγκαρ αναφερόμενη στο μήνυμα Τραμπ είπε ότι είναι αντίθετο στα διδάγματα του Ιησού.

«Είμαι εξοργισμένη. Ο πρόεδρος δεν προσευχήθηκε ερχόμενος στον ναό, και ούτε καταλαβαίνει την αγωνία της χώρας μας αυτή τη στιγμή.

Και ιδίως την αγωνία των έγχρωμων στο Εθνος μας που απαιτούν δικαίως το τέλος 400 ετών συστημικού ρατσισμού και λευκής επικυριαρχίας στη χώρα».

Για την ιστορία ο Πρόεδρος Τραμπ, περιστοιχισμένος από τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας, τον Υπ. Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ, τον σύμβουλο και γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ, τον Υπουργό Αμυνας Μαρκ Εσπερ και άλλους αξιωματούχους στάθηκε για λίγα λεπτά μπροστά από τον ναό και υψώνοντας τη Βίβλο είπε:

«Εχουμε το μεγαλύτερο έθνος στον κόσμο».

Η Εντγκαρ στη συνέντευξή της στο CNN συνέχισε λέγοντας:

«Στοιχιζόμαστε μαζί με εκείνους που αναζητούν δικαιοσύνη για τον θάνατο του George Floyd και αμέτρητων άλλων. Και απλά δεν μπορώ να πιστέψω τι είδαν τα μάτια μου», είπε, καταλήγοντας με τα εξής:

«Ας είμαι ξεκάθαρη. Ο πρόεδρος χρησιμοποίησε τη Βίβλο, το πιο ιερό κείμενο της Χριστιανοϊουδαϊκής παράδοσης και μία από τις εκκλησίες της δικής μου επισκοπικής περιοχής χωρίς άδεια σαν ένα σκηνικό για μηνύματα αντίθετα προς τα διδάγματα του Ιησού.

Με πληροφορίες από CNN

Βήμα προς “δικτατορία”; Ο Τραμπ στέλνει χιλιάδες βαριά οπλισμένους στρατιώτες και αστυνομικούς στους δρόμους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: