Δεν φοβάται τον ιό: Ανακοίνωσε προεκλογικές συγκεντρώσεις σε 4 πολιτείες -και στη Φλόριντα- ο Ντόναλντ Τραμπ

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μιλά στα ΜΜΕ στον Λευκό Οίκο αφού έφτασε με το Marine One, στην Ουάσιγκτον. EPA, Chris Kleponis




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι θα γίνουν σύντομα προεκλογικές εκστρατείες σε τέσσερις πολιτείες: στην Οκλαχόμα, στη Φλόριντα, στην Αριζόνα και στη Βόρεια Καρολίνα.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου ουδέποτε έκρυψε πως ανυπομονεί να ξαναρχίσει την εκστρατεία του ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, όταν ο Ρεπουμπλικάνος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στο ανώτατο αξίωμα.

Η ομάδα που διεξάγει την εκστρατεία δεν έχει δημοσιοποιήσει σε αυτό το στάδιο καμία λεπτομέρεια για τις συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας στις μεγάλες αυτές προεκλογικές συγκεντρώσεις, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Σε τρεις από αυτές τις τέσσερις πολιτείες — στην Αριζόνα, στη Φλόριντα και στη Βόρεια Καρολίνα — τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 βρίσκονται σε άνοδο, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει η εφημερίδα The New York Times.

«Θα αρχίσουμε τις συγκεντρώσεις μας, λογαριάζουμε ότι η πρώτη πιθανόν θα γίνει στην Τάλσα, στην Οκλαχόμα», εξήγησε ο μεγιστάνας κατά τη διάρκεια συνάντησης στον Λευκό Οίκο. «Θα κάνουμε μια τεράστια (συγκέντρωση) στη Φλόριντα, όλες θα είναι τεράστιες», πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσινγκτον, United States

Πάλι δεν πάνε καλά τα πράγματα στην Αμερική: 1.082 νεκροί εξαιτίας του ιού σε 24 ώρες, 112.833 συνολικά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: