Χαρίτσης: «Ο τρόπος που διαχειρίζεται τα ΜΜΕ η κυβέρνηση μάς γυρνά σε σκοτεινές εποχές»

File Photo: O εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. @amna_news




«To μείζον στην υπόθεση της αδιαφανούς χρηματοδότησης των ΜΜΕ, είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει το δημόσιο χρήμα για να χειραγωγήσει τα Μέσα», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/σ Alpha 98.9, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση πρέπει «να πιεστεί να πράξει το νόμιμο, να σταματήσει να παρανομεί και να δώσει στη δημοσιότητα τα ποσά που έδωσε σε κάθε Μέσο από τον δημόσιο κορβανά».

Ο κ. Χαρίτσης είπε ότι «γυρνάμε σε πολύ σκοτεινές εποχές με τον τρόπο που διαχειρίζεται τα ΜΜΕ η κυβέρνηση Μητσοτάκη» και πως αυτό αφορά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και το πώς αντιλαμβανόμαστε τη δημοκρατία στον τόπο μας.

Επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση με ανακοινώσεις, δηλώσεις, ερώτηση του ίδιου του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, πιέζοντας την κυβέρνηση να πράξει το νόμιμο: να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ποσά που έλαβε το κάθε Mέσο». Πρόσθεσε ότι «και άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης αλλά και κάποια από τα Μέσα μας υποστήριξαν σε αυτό», καθώς «πρόκειται για μια υπόθεση που αμαυρώνει τον χώρο των ΜΜΕ με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης».

Ανέφερε ότι το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ «αναδεικνύει και σατιρίζει τρία ζητήματα: Τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος με χρηματοδότηση των ΜΜΕ κατά το δοκούν, τον εκβιασμό και τη χειραγώγηση των Μέσων και, τρίτον, ότι η χρηματοδότηση ανύπαρκτων site, site που δημιουργήθηκαν επί τούτου τις τελευταίες εβδομάδες, που ανήκουν σε στελέχη της ΝΔ και δεν ανήκουν στο online μητρώο των media που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, στρέφεται κατά των ίδιων των δημοσιογράφων, καθώς στερεί πόρους από δημοσιογράφους που κάνουν καλά τη δουλειά τους και επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενους». Σχολίασε πως πρέπει να προβληματίσει «το γεγονός ότι μέσα σε 11 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ η μόνη σάτιρα είναι αυτό το συγκεκριμένο σποτ πρέπει να μας προβληματίσει», προσθέτοντας ότι «έχουμε ξεχάσει τι θα πει σάτιρα στη χώρα μας κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνη εξέλιξη».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι πριν από δύο μήνες έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ «επισημαίνοντας τη μονομέρεια που εμφανίζεται στα ΜΜΕ και τον αποκλεισμό κάθε άποψης ενάντια στο κυβερνητικό αφήγημα, κάτι που «δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, καλώντας το ΕΣΡ να ανταποκριθεί στη συνταγματική αποστολή του και να διασφαλίσει την αντικειμενική ενημέρωση». Είπε ότι το ΕΣΡ αγνόησε αυτή την επιστολή «και μόλις προχθές απεφάνθη ότι οι καταγγελίες μας δεν χρήζουν διερεύνησης». «Αυτή είναι η συζήτηση που πρέπει να ανοίξει το επόμενο διάστημα, σχετικά με τον πλουραλισμό και τα ζητήματα δημοκρατίας που συνδέονται με την ενημέρωση», τόνισε.

Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ταυτίζει τον εργαζόμενο δημοσιογράφο «με όσα Μέσα χειραγωγούνται και παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης», ότι υποστηρίζει τη χρηματοδότηση των Μέσων με κριτήρια και διαφάνεια». Ως προς αυτό παρέπεμψε στη δημιουργία του προγράμματος ενίσχυσης του Τύπου επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Διαχειριστήκαμε παρόμοιες καμπάνιες με διαφάνεια και χωρίς διαμαρτυρίες από κανέναν. Είναι ξεκάθαρη η τεράστια διαφορά στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος τότε και τώρα», είπε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Από την κυβέρνηση υπάρχει σχέδιο δημιουργίας δικτύου ΜΜΕ για να κάνουν λιβανιστήρι δήλωσε ο Σκουρλέτης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: