Μπλόκο Ρεπουμπλικάνων σε απόπειρα καταδίκης του Τραμπ για τα δακρυγόνα και τις πλαστικές σφαίρες

File Photo: Αστυνομικοί μπροστά στη γέφυρα του Μανχάταν. EPA/JUSTIN LANE




Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία μπλόκαραν χθες μία απόφαση των Δημοκρατικών, η οποία θα στρέφονταν κατά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη χρήση δακρυγόνων και ελαστικών σφαιρών κατά των διαδηλωτών, σε μικρή απόσταση από το Λευκό Οίκο.

Το κύμα των διαδηλώσεων έχει εξαπλωθεί στις αμερικανικές πόλεις, μεταξύ αυτών και στην Ουάσιγκτον, μετά τον φόνο του 46χρονου Αφρομερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό, που πίεζε τον λαιμό του με το γόνατό του για περίπου 9 λεπτά, στη Μινεάπολη (25 Μαΐου).

Προχθές, ομοσπονδιακοί αστυνομικοί απομάκρυναν τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο Λευκό Οίκο, λίγο πριν από την εμφάνιση του προέδρου Τραμπ που κρατούσε στα χέρια του μία βίβλο, μπροστά από μία εκκλησία της περιοχής.

Η εκδίωξη των διαδηλωτών, αλλά και η απειλή του Τραμπ για την ανάπτυξη ομοσπονδιακών στρατιωτικών δυνάμεων για την αποκατάσταση της τάξης, προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη οργή μεταξύ των διαδηλωτών.

“Το Κογκρέσο καταδικάζει τον πρόεδρο των ΗΠΑ για τη διαταγή που έδωσε σε ομοσπονδιακούς αστυνομικούς να χρησιμοποιήσουν καπνογόνα και ελαστικές σφαίρες κατά Αμερικανών πολιτών που διαδήλωναν ειρηνικά,” ανέφερε χαρακτηριστικά η απόφαση που προωθούσαν οι Δημοκρατικοί, που αποτελούν κοινοβουλευτική μειοψηφία στη Γερουσία.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Αψήφησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας και τον Τραμπ: Εκατοντάδες διαδηλωτές έξω από τον Λευκό Οίκο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: