Άστατος ο καιρός τη Δευτέρα: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας [χάρτης]

File photo: Έντονες βροχοπτώσεις, ισχυροί άνεμοι από αύριο σε όλη τη χώρα. Φωτογραφία μέσω ΚΥΠΕ




Βροχές και καταιγίδες αναμένονται τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το πρωί στη Θεσσαλία και στη Θράκη. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και θα ενισχυθούν. Στα ηπειρωτικά υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 15 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 26, στα νησιά Αιγαίου από 17 έως 30 και στην Κρήτη από 16 έως 31 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.


Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες από το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για βροχοπτώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης και προς το βράδυ θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 21 έως 26 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 23-06-2020

Άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά, την Εύβοια, πιθανώς τις Σποράδες και πρόσκαιρα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΕΤΕΟ

Κλειστά τα δημοτικά σχολεία στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας τη Δευτέρα: Επτά κρούσματα κορωναϊού στην περιοχή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: