Άρθρο στη Hellas Journal με τη λέξη Τουρκο-ιός “ενόχλησε” το Facebook. Ή μήπως την κατοχική δύναμη Τουρκία;




Την περασμένη Κυριακή, δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα μας άρθρο του Νίκου Αντωνιάδη, το οποίο απευθυνόταν στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη και αφορούσε τα οδοφράγματα αλλά και την σχέση πολιτικών προσφύγων στην Κύπρο με τρομοκράτες του ΙΚ.

Το σχετικό άρθρο ΕΔΩ

Όταν ο αρθρογράφος προσπάθησε να αναρτήσει το άρθρο στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Facebook, η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης έριχνε επανειλημμένα την ανάρτηση, με την αιτιολογία ότι το υπό αναφορά άρθρο “αντιβαίνει” των αρχών της κοινότητας σε θέματα “λόγου μίσους” (against Facebook community standards on hate speech) λόγω της λέξης “Τουρκο-ιός”!

Για το περιστατικό ήταν ενήμερος και ο εκδότης και διευθυντής της Hellas Journal, κ. Μιχάλης Ιγνατίου. Αποτέλεσμα, ο προσωπικός λογαριασμός Facebook του Νίκου Αντωνιάδη, του απαγόρευσε να το αναρτήσει (η ανάρτηση έγινε μέσω της ιστοσελίδας της Hellas Journal), με τον ιστότοπο να μπλοκάρει τον λογαριασμό του για 24 ώρες.

Να σημειωθεί ότι έχουν γίνει ήδη έντονες παραστάσεις στο Facebook, αντιδρώντας για την καταπάτηση του δικαιώματος έκφρασης. Αν είναι ποτέ δυνατόν, η λέξη Τουρκο-ιός, σε μια κατεχόμενη χώρα από την Τουρκία, σε μια χώρα που βιάζεται καθημερινά από τον Αττίλα, όπως η Κύπρος μας, να “απαγορεύεται”!

Είμαστε πεπεισμένοι ότι τέτοια άρθρα δεν ενοχλούν τις “αξίες” ενός κοινωνικού δικτύου (η λέξη είναι δημοκρατικότητα και ευγενέστατη υπό τις περιστάσεις των συνεχών απειλών που δέχεται η πατρίδα μας από τον Τούρκο κατακτητή). Κάτι τέτοιο ενοχλεί τον ίδιο τον κατακτητή.

Υπόσχεση μας, δεν θα σταματήσουμε να ενοχλούμε τον Τούρκο κατακτητή όσο μας ενοχλεί, όσο κατέχει το 40% των εδαφών μας, όσο υπάρχουν πρόσφυγες στην ίδια μας την πατρίδα, όσο μας στερεί την ελευθερία μας. Ούτε θα πάψουμε να υπερασπιζόμαστε την ελευθερία του λόγου. Και ναι, η Τουρκία αποτελεί φαρμακερό ιό για την πατρίδα μας.

Πρόεδρε, για τον κορωναιό αποφάσισες και σου αξίζουν συγχαρητήρια: Για τον Τουρκο-ιό, ποιος αποφασίζει; Ελπίζω ακόμη, εσύ!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: