Αρνείται να πει την αλήθεια ακόμα και στο δικηγόρο της η 35χρονη για την επίθεση με το βιτριόλι [video]

File Photo: Αστυνομικοί μεταφέρουν στον Ανακριτή την 37χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα. ΚΥΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Δικαιολογίες σε κάθε ερώτηση του εισαγγελέα για την εμπλοκή της στην επίθεση με βιτριόλι έχει η 35χρονη, όμως τα επιβαρυντικά στοιχεία στην πολυσέλιδη δικογραφία είναι συντριπτικά.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ δεν άλλοθι, υπάρχουν κενά σε σχέση με την παρουσία της στην εργασία της, ενώ συστήθηκε ως ελληνοαμερικανίδα στον οδηγό ταξί που την μετέφερε στον τόπο της επίθεσης.

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος της 35χρονης, ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή “Πρωινοί Τύπου” του ΑΝΤ1,, κάνει έκκληση στην πελάτισσά του να πει την αλήθεια. 

“Έχω κάνει έκκληση και στην ίδια την εντολέα μου, να πει την αλήθεια. Η αλήθεια μιας δικογραφίας βοά από μόνη της. Αυτό εκτιμάται από τη δικαιοσύνη. Μέχρι στιγμής αυτή μου η έκκληση δεν έχει εισακουστεί μέχρι στιγμής”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κεχαγιόγλου.

Στο μεταξύ, η ΕΡΤ παρουσίασε βίντεο ντοκουμέντα με τις κινήσεις της δράστιδας την προηγούμενη και ανήμερα της επίθεσης παρουσιάζει η ΕΡΤ.

Στο πρώτο βίντεο φαίνεται η 35χρονη να κατεβαίνει από λεωφορείο στη λ. Συγγρού και να κατευθύνεται σε καρτοθάλαμο όπου εκεί έκανε δυο τηλεφωνήματα, στην εταιρεία ραδιοταξί και σε έναν αλλοδαπό, τον οποίο είχε καλέσει και από το κινητό της τηλέφωνο. Οι αρχές βρήκαν από την άρση των επικοινωνιών την κλήση προς τον αλλοδαπό -υπήκοο Μπαγκλαντές- και στη συνέχεια το δικό της τηλέφωνο. Στο δεύτερο βίντεο δείχνει την 35χρονη μετά την επίθεση να κατευθύνεται σε ταξί. Εν τω μεταξύ, η Ιωάννα μόλις έμαθε την ταυτότητα της δράστιδας «πάγωσε», δήλωσε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της 34χρονης Απόστολος Λύτρας, επισημαίνοντας ότι δεν είχαν επαφές, ενώ είχαν συναντηθεί 5-6 φορές σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, την 35χρονη την παρακολουθούσαν τις τελευταίες 7 ημέρες, καθώς είχαν ταυτοποιήσει τα στοιχεία της και χθες προχώρησαν στην προσαγωγή τους όπου βρήκαν επάνω της την τηλεκάρτα και την περούκα, ενώ στο σπίτι της βρέθηκαν η καπαρντίνα, η τσάντα και το παντελόνι που φορούσε την ημέρα της επίθεσης. Η 35χρονη αρνείται ότι έχει εμπλοκή με την επίθεση.

Σε άλλο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει η ΕΡΤ φαίνεται η 35χρονη την ημέρα της επίθεσης με περούκα να κατευθύνεται τρέχοντας σε ταξί, να επιβιβάζεται σε αυτό και να την μεταφέρει στην περιοχή του Μετς κοντά στο Α’ Νεκροταφείο, στην οδό Αναπαύσεως.

  • Στην 35χρονη ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά και το πλημμέλημα της απείθειας. Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στον ανακριτή, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της.

Η 35χρονη εμφανίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες χθες στον εισαγγελέα ψύχραιμη και ψυχρή. Στις δεκάδες ερωτήσεις που δέχθηκε, οι απαντήσεις της αιφνιδίασαν. Στην ερώτηση γιατί είχε αγοράσει περούκα η 35χρονη φέρεται να απάντησε ότι δεν είχε δεν είχε πετύχει η βαφή στο μαλλί της και την αγόρασε γιατί δεν της άρεσε το χρώμα.

Στην ερώτηση για ποιο λόγο απουσίαζε από τη δουλειά της το πρωινό που δέχθηκε την επίθεση η 34χρονη στην Καλλιθέα, εκείνη φέρεται να απάντησε ότι είχε πάει να φτιάξει τα νύχια της.

Για την μπεζ καμπαρντίνα, το μαύρο παντελόνι και το σακίδιο που εντοπίστηκαν στο σπίτι της και κατά την αστυνομία έχουν ταυτοποιηθεί από τα βίντεο ότι είναι τα ίδια που φορούσε και η δράστιδα της επίθεσης, η 35χρονη φέρεται να απάντησε ότι «τέτοιες ίδιες καπαρντίνες κυκλοφορούν δεκάδες», «το παντελόνι είχε χρόνια να το φορέσω», και «το σακίδιο είναι ένα συνηθισμένο σακίδιο».

  • Για το θύμα η κατηγορούμενη φέρεται να παραδέχθηκε ότι το γνώριζε μέσω μιας ξαδέρφης της. Αρνήθηκε ωστόσο ότι τη ζήλευε για κάποιον άνδρα. Στην ερώτηση αν γνωρίζει για την επίθεση στην άτυχη γυναίκα η απάντησή της ήταν λακωνική. «Ναι ξέρω τι έχει πάθει η 34χρονη» είπε.

Ερωτηθείσα για τον επιχειρηματία που κατά την αστυνομία ήταν και η αιτία για τις εμμονές της 35χρονης, η γυναίκα φέρεται να απάντησε ότι η ίδια είχε ερωτική σχέση μαζί του, χωρίς ωστόσο να ισχυριστεί ότι φοβόταν ότι η άλλη γυναίκα είχε μπει ανάμεσά τους.

Η 35χρονη συνέχισε να χρησιμοποιεί σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας την τηλεκάρτα από την οποία είχε γίνει το τηλεφώνημα στο ραδιοταξί αμέσως μετά την επίθεση. Καλούσε αριθμούς που στη συνέχεια καλούσε και από το δικό της κινητό τηλέφωνο.
Σημειώνεται ότι το βιτριόλι που είχε παραγγείλει και αγοράσει μέσω Διαδικτύου κόστισε 4,5 ευρώ.

Τις κινήσεις της καρέ-καρέ μία ημέρα πριν όταν προσπάθησε να κάνει την επίθεση, αλλά την επίμαχη ημέρα, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, ενώ έγινε γνωστό και το ηχητικό απόσπασμα που η αγχωμένη δράστιδα καλεί ταξί δίχως να θέλει να αφήσει πολλά στοιχεία.

Πρόκειται για το τηλεφώνημα στο οποίο έχει καταγραφεί η φωνή της βασικής ύποπτης για την επίθεση με το βιτριόλι. Στη συνομιλία που ακούτε, είναι ελαφρώς αλλοιωμένη η φωνή. Η γυναίκα που μετέβη δύο φορές στην Καλλιθέα, καλώντας τα γραφεία της εταιρίας ραδιοταξί, ακούγεται να ζητά να κλείσει ραντεβού για ταξί, το οποίο η ίδια χρειαζόταν να την περιμένει στη λεωφόρο Θησέως, στις 09:30 της επόμενης μέρας (από τη μέρα της κλήσης). Μάλιστα, όταν από την εταιρία ταξί της ζήτησαν αριθμό επικοινωνίας, εκείνη απάντησε πως έχει βλάβη και πως θα μπορούσε να προπληρώσει τη διαδρομή.

Η γυναίκα καλούσε από απόρρητο αριθμό κι έτσι χρειάστηκε να επικοινωνήσει μαζί της ο ιδιοκτήτης της εταιρίας ταξί «Myway», προκειμένου να πάει το ταξί στο ραντεβού. «Μας είπε η εν λόγω κυρία ότι δεν μπορεί να δώσει τον αριθμό της γιατί είχε κάποια βλάβη. Η κλήση ήταν από απόρρητο αριθμό. Μίλησα κι εγώ μαζί της προσωπικά. Μου είπε ότι χρειαζόταν ένα αυτοκίνητο γιατί είχε να πάει σε κάποιες συνεντεύξεις. Ακουγόταν αγχωμένη. Επειδή καλούσε με απόκρυψη, ήθελε να πείσει ότι δεν πρόκειται για φάρσα και ότι ήταν κανονική διαδρομή. Είπε ότι ήταν διατεθειμένη να προπληρώσει. Όποιο χρήσιμο στοιχείο είχαμε, το δώσαμε στις αρχές» αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο του Star, ο ιδιοκτήτης της εταιρίας κ. Δημήτρης Μπήτας, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά δημόσια.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Προμελετημένη, με ανθρωποκτόνο πρόθεση η επίθεση με βιτριόλι: Τι δείχνει η δικογραφία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: