Απρόβλεπτη μείωση των θανάτων στην Αμερική: Αλλά παρατηρείται αύξηση στα κρούσματα

FILE PHOTO: Σαρώνει ο κορωναϊός στη Φλόριντα, όμως οι πολίτες στο Μαϊάμι βγήκαν μαζικά στις παραλίες. Το στιγμιότυπο είναι από το Μαϊάμι Μπιτς, όπου οι κάτοικοι περιμένουν και τον τυφώνα. EPA, CRISTOBAL HERRERA




Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 288 νέοι θάνατοι που σχετίζονται με την Covid-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, ανακοίνωσε χθες το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Το ποσοστό μόλυνσης παραμένει υψηλό στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία καταπολεμά ένα νέο ξέσπασμα της ασθένειας.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που πλήττεται περισσότερο στον κόσμο από την Covid-19, με συνολικά 125.768 θανάτους από περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του πανεπιστημίου της Βαλτιμόρης χθες Κυριακή στις 20:30 μ.μ. τοπική ώρα (03:30 Δευτέρα, ώρα Ελλάδας).

Εξαιτίας της αύξησης μετάδοσης, ορισμένες Πολιτείες αναγκάστηκαν να αναστείλουν την πορεία άρσης των περιορισμών.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας διέταξε χθες το κλείσιμο μπαρ στο Λος Άντζελες και σε έξι άλλες κομητείες σε αυτήν την πολιτεία, η οποία αντιμετωπίζει αναζωπύρωση της πανδημίας.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 267 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 4.050 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να φθάνει τους 26.648 νεκρούς επί συνόλου 216.852 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν επισημάνει επανειλημμένα πως ο πραγματικός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν με διαγνωστικές εξετάσεις, με δεδομένο ότι γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ.

Πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States – Πόλη του Μεξικού, Mexico

Το κλείσιμο των μπαρ στο Λος Άντζελες αποφάσισε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια λόγω κορωναϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: