Αποκάλυψη Twitter: Τούρκοι χάκερς “υποστηριζόμενοι” από τον Ερντογάν χάκαραν πάνω από 7.000 λογαριασμούς

Mη κυβερνητικές οργανώσεις κατηγορούν τον Ταγίπ Ερντογάν ότι προσπαθεί να φιμώσει τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, έναν από τους λίγους χώρους όπου εξακολουθούν να ακούγονται επικριτικές φωνές στην Τουρκία.. Photo via KYPE




Το Twitter αποκάλυψε την Πέμπτη 32.242 λογαριασμούς που έχουν αρχειοθετηθεί ότι συνδέονται με κρατικές επιχειρήσεις πληροφοριών (παραπληροφόρησης).

Στο αρχείο με τους λογαριασμούς που αποκαλύπτει το Twitter περιλαμβάνονται τρεις διαφορετικές λειτουργίες που αποδίδονται στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, στη Ρωσία και στην Τουρκία.

  • Όπως αναφέρει, κάθε λογαριασμός και περιεχόμενο που σχετίζονται με αυτές τις λειτουργίες έχει αφαιρεθεί οριστικά από την υπηρεσία του Τουίτερ. Επιπλέον, έχουν κοινοποιηθεί τα σχετικά δεδομένα αυτής της αποκάλυψης σε δύο εταίρους σε παρόμοιες έρευνες: το Australian Strategic Policy Institute (ASPI) και το Stanford Internet Observatory (SIO).

Ειδικά για την Τουρκία, από τους ερευνητές του Twitter αποκαλύφθηκε ένα αρχείο με 7.340 λογαριασμούς, το οποίο εντοπίστηκε στις αρχές του 2020. Οι ερευνητές βρήκαν ότι αυτό το δίκτυο λογαριασμών χρησιμοποιούσε συντονισμένη μη αυθεντική δραστηριότητα, η οποία απευθυνόταν κυρίως σε εγχώριο κοινό εντός της Τουρκίας.

  • Με βάση την ανάλυσή των ερευνητών, σχετικά με τους τεχνικούς δείκτες του δικτύου και τη συμπεριφορά των λογαριασμών, η συλλογή πλαστών και παραβιασμένων λογαριασμών χρησιμοποιήθηκε για την ενίσχυση πολιτικών αφηγήσεων ευνοϊκών για το κυβερνών κόμμα ΑKP και έδωσε ισχυρή υποστήριξη στον Πρόεδρο Ερντογάν.

Τα τεχνικά σήματα δείχνουν ότι το δίκτυο συνδέεται με την πτέρυγα νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ και ένα κεντρικό δίκτυο που διατηρούσε σημαντικό αριθμό παραβιασμένων λογαριασμών.

  • Ως αποτέλεσμα, το δίκτυο που αποκαλύφθηκε από το Twitter περιλαμβάνει πολλούς παραβιασμένους λογαριασμούς οι οποίοι σχετίζονται με οργανισμούς που στέκονται επικριτικά στον Πρόεδρο Ερντογάν και την τουρκική κυβέρνηση. Αυτοί οι παραβιασμένοι λογαριασμοί υπήρξαν επανειλημμένοι στόχοι χάκερ και προσπάθειες να αλωθούν από τους κρατικούς φορείς που προσδιορίστηκαν πιο πάνω. Το ευρύτερο δίκτυο χρησιμοποιήθηκε επίσης για εμπορικές δραστηριότητες, όπως spam που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα.

Σε σχέση με την Κίνα, οι αποκαλύψεις αφορούν 23.750 λογαριασμούς και τη Ρωσία 1.152.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αποστόλης Ζουπανιώτης
ΗΠΑ/ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Η Κομισιόν εγκαλεί κολοσσούς του Internet για fake news από Ρωσία και Κίνα σχετικά με τον covid-19

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: