Απίστευτη πρόκληση από Ακάρ: Η Κύπρος είναι εθνική μας υπόθεση, δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε τετελεσμένα

File Photo: Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας (Κ), Χουλουσί Ακάρ. Photo via Twitter, T.C. Millî Savunma Bakanlığı @tcsavunma




Η Κύπρος είναι εθνικής μας υπόθεση, δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε τετελεσμένα, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ. Υποστήριξε παράλληλα ότι διαστρεβλώνονται οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων.

Σε ομιλία του στην Καισάρεια της Τουρκίας, ο Χουλούσι Ακάρ είπε ότι συνεχίζουν μέρα νύχτα τις δραστηριότητές τους για υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. “Η Κύπρος είναι εθνικής μας υπόθεση. Εδώ δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε τετελεσμένα, δεν θα πραγματοποιηθεί καμιά λύση στην οποία δεν συμμετέχει η Τουρκία”, ανέφερε.

Ο Χουλούσι Ακάρ υποστήριξε ότι αυτά που κάνει η Τουρκία εκεί δεν είναι απειλή, και πως το μόνο που κάνει είναι να προστατεύσει το δίκαιό της. “Δυστυχώς παρόλο που λέμε ξανά και ξανά ότι είμαστε υπέρ του διαλόγου, των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου, διαστρεβλώνουν τα λόγια μας και αφιερώνουν προσπάθειες για να μετασχηματίσουν την κατάσταση σε κρίση”, ανέφερε.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι με την Ελλάδα έγιναν τρεις συναντήσεις, δύο στην Αθήνα και μία στην Άγκυρα και πως χρειάζεται να γίνει άλλη μία. “Αναβάλλουν την τέταρτη συνάντηση προβάλλοντας ανούσιες προφάσεις. Και επαναλαμβάνουμε τις προσκλήσεις μας με υπομονή. Επειδή δεν φοβόμαστε τις συναντήσεις. Αυτό το ευγενικό έθνος δεν έχει αισθανθεί ντροπή για τίποτα”, ανέφερε. Ο Τούρκος Υπουργός είπε “εμείς λέμε, ελάτε να καθίσουμε να συζητήσουμε και να συμφωνήσουμε”.

Κατηγόρησε την Ελλάδα για παρενοχλήσεις λέγοντας “είμαστε πολύ ευαίσθητοι σχετικά με τις παρενοχλήσεις και τις παραβιάσεις.
Επανειλημμένα έχουμε πει ότι προσπαθούμε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας όσο μπορούμε”. Υποστήριξε και πάλι ότι ο εναέριος χώρος είναι διαφορετικός, τα χωρικά ύδατα είναι διαφορετικά.

Αναφερόμενος στην Κύπρο είπε “προσέξτε, μην επιχειρήσετε τίποτε από μόνοι σας. Είμαστε εγγυήτρια δύναμη εκεί. Οι άλλες χώρες, Βρετανία και Ελλάδα μπορεί να μην χρησιμοποιήσουν την ιδιότητά τους ως εγγυήτριες δυνάμεις. Εμείς θα την χρησιμοποιήσουμε”.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

ΚΥΠΕ, Άννα Ανδρέου
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

 

Με ελικόπτερο πάνω από την κυπριακή ΑΟΖ ο Ζοζέπ Μπορέλ την Παρασκευή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: