Aνθρωποκτονία έδειξε η νεκροψία Φλόιντ: Θάνατος από «μηχανική ασφυξία» δήλωσαν οι γιατροί

Ο αδελφός του George Floyd, Terrence Floyd , με το λευκό μπλουζάκι σε πρώτο πλάνο, ξεσπά γονατιστός σε αυτοσχέδιο μνημείο για τον αδερφό του, κοντά στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή. 1 Ιουνίου 2020. EPA, CRAIG LASSIG




Η νεκροψία – νεκροτομή του Τζορτζ Φλόιντ έδειξε ότι ο θάνατος του προήλθε από «μηχανική ασφυξία» δήλωσαν οι γιατροί.

Δύο γιατροί που διενήργησαν νεκροψία-νεκροτομή στον Τζορτζ Φλόιντ, τον 46χρονο Αφροαμερικανικό που πέθανε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του από τέσσερις αστυνομικούς την περασμένη εβδομάδα στη Μινεάπολη, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από «μηχανική ασφυξία» και ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία.

Ο Δρ. Μάικλ Μπέιντεν, ένας από τους γιατρούς που συμμετείχε στη νεκροψία κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του Φλόιντ, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ότι το θύμα δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα το οποίο να συνέβαλε στον θάνατό του. Σύμφωνα με τον Μπέιντεν, ο θάνατος προκλήθηκε από την πίεση που ασκούσαν τα γόνατα των αστυνομικών τόσο στον λαιμό του όσο και στην πλάτη του.

Ο όρος «μηχανική ασφυξία» σημαίνει ότι κάποιου είδους φυσική δύναμη του έκοψε την παροχή οξυγόνου.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Μπεν Κραμπ, είπε ότι το πόρισμα της ανεξάρτητης νεκροψίας είναι ότι ο Φλόιντ πέθανε από ασφυξία λόγω «ισχυρής και παρατεταμένης πίεσης» που δέχτηκε.

Οι εκτιμήσεις αυτές αντικρούουν τα προκαταρκτικά ευρήματα του ιατροδικαστή της κομητείας Χένεπιν ότι ο 46χρονος πέθανε από έναν συνδυασμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής ύπαρξης ουσιών στον οργανισμό του και μιας υποκείμενης ιατρικής πάθησης.

Ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Τσόβιν, 44 ετών, εκείνος που είχε γονατίσει στον λαιμό του Φλόιντ, κατηγορείται για φόνο 3ου βαθμού και ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 500.000 δολαρίων και πρόκειται να εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 8 Ιουνίου.


Με πληροφορίες Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μινεάπολη, ΗΠΑ

Με επιπλέον δυνάμεις για τις διαδηλώσεις και με δίωξη των Antifa ως “εγχώρια” τρομοκρατία απειλεί ο Λευκός Οίκος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: