Ανοίγει με «αερογέφυρες» και για τους Βρετανούς τουρίστες η Ελλάδα από 1η Ιουλίου λένε οι FT

File Photo: Αεροσκάφη της British Airways στο Χίθροου στις 2 Μαΐου. EPA/NEIL HALL




Ολα τα ελληνικά αεροδρόμια θα είναι ανοιχτά από την 1η Ιουλίου σε διεθνείς πτήσεις – συμπεριλαμβανομένων των βρετανικών – με δειγματοληπτικό έλεγχο σε όσους ταξιδεύουν προς την Ελλάδα σημειώνουν οι Financial Times σε αποκλειστικό τους δημοσίευμα.

Αξιωματούχος της Αθήνας που μίλησε προς την βρετανική εφημερίδα είπε ότι υπήρξε «έντονη» συζήτηση με τη συμβουλευτική επιτροπή επιδημιολόγων της κυβέρνησης σχετικά με το εάν θα επιτραπεί στους τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου να εισέλθουν στη χώρα από την 1η Ιουλίου ή να περιμένουν μέχρι να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων.

«Αποφασίστηκε να ανοίξει η χώρα προς όλους την ίδια στιγμή χωρίς διακρίσεις». Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μας μετά τη Γερμανία, είπε ο ίδιος αξιωματούχος».

Πέρυσι επισκέφθηκαν την Ελλάδα 3 εκατομμύρια τουρίστες από τη Μεγάλη Βρετανία.

Εκτός από την Ελλάδα, και η Τουρκία, η Ισπανίας και η Πορτογαλίας, επιθυμούν να υιοθετήσουν αερογέφυρες με τη Βρετανία από τον επόμενο μήνα, κάτι που θα επιτρέψει στους Βρετανούς παραθεριστές να επισκεφθούν μεσογειακά θέρετρα χωρίς να μπαίνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες μετά την επιστροφή τους, αναφέρουν οι Financial Times.

Mε πληροφορίες από Financial Times

Restart tourism: Ανακοίνωση της εθνικής καμπάνιας για τον τουρισμό παρουσία Μητσοτάκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: