Ανατροπή; Ο Πρόεδρος Τραμπ συμφωνεί με τον αλ Σίσι για εκεχειρία στη Λιβύη και αποχώρηση των ξένων δυνάμεων;

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. EPA, Chris Kleponis




Σήμερα, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ μίλησε με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι για τη Λιβύη και άλλα θέματα, αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Το περίργο είναι ότι εάν ο κ. Τραμπ συμφωνεί με τον φίλο του πρόεδρο της Αιγύπτου στο θέμα της Λιβύης, γιατί επιτρέπει στον Ταγίπ Ερντογάν να υποστηρίζει το αντίθετο;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Ο Πρόεδρος Τραμπ επαίνεσε τις προσπάθειες του Προέδρου Αλ Σίσι το περασμένο Σαββατοκύριακο για την προώθηση της πολιτικής συμφιλίωσης και της αποκλιμάκωσης της σύγκρουσης στη Λιβύη.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τρόπους επανάληψης των συνομιλιών για την κατάπαυση του πυρός στο πλαίσιο της ομάδας των 5+5 των Ηνωμένων Εθνών και την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη.

Ο Πρόεδρος Τραμπ επανέλαβε τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να διευκολύνουν μια δίκαιη συμφωνία μεταξύ Αιγύπτου, Αιθιοπίας και Σουδάν για το Μεγάλο Αιθιοπικό Αναγεννησιακό Φράγμα.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Today, President Donald J. Trump spoke with President Abdel Fattah El-Sisi of Egypt. President Trump praised President El-Sisi’s efforts last weekend to promote political reconciliation and de-escalation in the Libyan conflict.

The two leaders discussed ways to resume the United Nations’ 5+5 ceasefire talks and the departure of all foreign forces from Libya.

President Trump reiterated the commitment of the United States to facilitating a fair and equitable deal among Egypt, Ethiopia, and Sudan on the Grand Ethiopian Renaissance Dam.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Αλ Σίσι για τη Λιβύη: Στήριξη και από τη Βρετανία στην αιγυπτιακή πρωτοβουλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: