ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Ο ατζέντης της Τουρκίας και φίλος του προέδρου των ΗΠΑ, Μάικλ Φλιν πρακτόρευε τα συμφέροντα του Ερντογάν

File Photo: Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ έχει δίπλα του τον γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ και τον Μάικλ Φλιν και μπροστά του τον δικηγόρο Ρούντι Τζουλιάνι. Ο Φλιν και ο Τζουλιάνι εξυπηρέτησαν τα συμφέροντα της Τουρκίας. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε με νέα παρέμβαση του στο δικαστήριο ότι είναι «μη βιώσιμο» να υποδηλώνουμε ότι ο Μάικλ Φλιν «δεν ήταν μέρος οποιασδήποτε συνωμοσίας» με μέλη της τουρκικής κυβέρνησης.

Την αποκάλυψη κάνει ο Tobias Hoonhout στη συντηρητική ιστοσελίδα National review, σε κείμενο με τίτλο: Department of Justice (DOJ) Claims Flynn Was Involved in Conspiracy to Target Turkish Exile.

Ο κ. Φλιν ήταν σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και γνωστός ατζέντης της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον. Αποδεδειγμένα έλαβε 530 χιλιάδες δολάρια για να υπηρετεί τα συμφέροντα των Τούρκων.

  • Επίσης κατηγορήθηκε ότι συνωμοτούσε για να απαγάγει τον Ιμάμη Γκιουλέν και να τον στείλει “πακέτο” στην Τουρκία έναντι 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Τη συμφωνία έκανε με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ, γαμπρό του προέδρου της Τουρκίας. Ο κ. Φλιν αρνήθηκε την κατηγορία.

Η κατάθεση εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης συντάχθηκε στο πλαίσιο της υπόθεσης της αμερικανικής κυβέρνησης εναντίον του Bijan Rafiekian, πρώην επιχειρηματικού εταίρου του κ. Φλιν, ο οποίος διώχθηκε από τον εισαγγελέα, Ρόμπερτ Μιούλερ με την κατηγορία της συνωμοσίας και ότι ενεργούσε ως ξένος πράκτορας (της Τουρκίας).

Η εξέλιξη σηματοδοτεί μια απόκλιση από την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης τον περασμένο μήνα για απόρριψη των κατηγοριών εναντίον του κ. Φλιν.

Η υπεράσπιση του Rafiekian έγραψε πρόσφατα στον Jeff Jensen -τον Αμερικανό εισαγγελέα στο οποίο ο υπουργός Δικαιοσύνης Γουίλιαμ Μπαρ ανέθεσε να επανεξετάσει την υπόθεση του κ. Φλιν- για να ζητήσει να γίνει επανεξέταση και στη δική του υπόθεση.

«Ο εναγόμενος υποστηρίζει ότι το περιφερειακό δικαστήριο έπρεπε να έχει δώσει εντολή στους ενόρκους για ένα συγκεκριμένο γεγονός: ότι ο Μάικλ Φλιν δεν ήταν μέρος οποιασδήποτε συνωμοσίας. Αυτό το επιχείρημα δεν είναι βιώσιμο», δηλώνει το υπουργείο Δικαιοσύνης στο συνοπτικό του σημείωμα, το οποίο κατατέθηκε την Κυριακή.

Οι εισαγγελείς χρησιμοποίησαν την παραδοχή του Φλιν για να υποστηρίξουν ότι ο Rafiekian, πρώην σύμβουλος της ομάδας μετάβασης του Τραμπ στην προεδρία, είχε εργαστεί κρυφά ως Τούρκος πράκτορας για να κρύψει το γεγονός ότι ο στενός συνεργάτης του κ. Τραμπ υπέγραψε σύμβαση το 2016 για 530.000 δολάρια για να ερευνήσει τον Ιμάμη Γκιουλέν, έναν εξόριστο κληρικό που ασκεί κριτική στην τουρκική κυβέρνηση, και ο οποίος ζει στις ΗΠΑ.

Ο Φλιν έγραψε ένα άρθρο στην ιστοσελίδα The Hill την ημέρα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2016, στο οποίο υποστήριξε ότι ο Γκιουλέν ήταν το «πρωταρχικό θέμα της διαμάχης» μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ, αποκαλώντας τον «ριζοσπαστικό ισλαμιστή» και «σκιερό ισλαμικό μουλά».

Οι εισαγγελείς εξέτασαν επίσης αναφορές ότι ο Φλιν είχε εμπλακεί στην προσπάθεια να απαγάγει τον Γκιουλέν για να τον στείλει στην Τουρκία, αλλά ο Φλιν αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη σε τέτοια συνωμοσία.

Η υπόθεση του Φλιν δείχνει πως η Τουρκία εξαγοράζει αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον, στις Βρυξέλλες και άλλα κέντρα αποφάσεων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: