Αν συνεχίσουμε έτσι, πάμε σε πισωγύρισμα, λέει για τα κρούσματα κορωναϊού ο Βατόπουλος

File Photo: Κόσμος περιμένει στην ουρά για να εξυπηρετηθεί σε ΑΤΜ τράπεζας στην Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Την ανησυχία του από την αύξηση των κρουσμάτων όπου μεταξύ των 97 υπάρχουν καμιά τριανταριά «ορφανά», αλλά και τις εικόνες συνωστισμού στη Μύκονο εξέφρασε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής μικροβιολογίας

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. είπε χαρακτηριστικά: «Φοβάμαι ότι δεν θα χρειαστούμε τουρίστες για να έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, θα τα καταφέρουμε και μόνοι μας», τόνισε και πρόσθεσε πως την εικόνα από το beach bar στη Μύκονο θα τη χρησιμοποιεί στα μαθήματά του για να διδάξει «τι σημαίνει ευκαιρία υπερμετάδοσης».

  • Ο καθηγητής είπε ότι 300 άνθρωποι σε ένα πολύ μικρό χώρο, όπου ο κόσμος χορεύει και τραγουδάει, άρα παίρνει και βαθιές ανάσες είναι ο καλύτερος τρόπος μετάδοσης και πως ένα άτομο μπορεί να τους κολλήσει όλους

Στην ερώτηση για το τι πρέπει να γίνει ο κ. Βατόπουλος ανέφερε τρεις άξονες:
Αγωγή υγείας, δηλαδή να λένε και να ξαναλένε οι ειδικοί τα ίδια πράγματα και τις ίδιες συστάσεις. Να υπάρξει βοήθεια για να μην δημιουργούνται ευκαιρίες συνωστισμού όπως για παράδειγμα να πυκνώνουν δρομολόγια σε μέσα μεταφοράς. «Το τρίτο είναι όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος», ανέφερε ο καθηγητής.

Προειδοποίησε πως αν τα πράγματα πάνε όπως φαίνεται είναι πάρα πολύ πιθανό ένα πισωγύρισμα, και πως αν θα είναι τοπικά ή γενικότερα εξαρτάται από το πώς θα πάνε τα πράγματα.

Ανησυχία για τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα: Δεν έχουμε απαλλαγεί από τον ιό το μήνυμα της κυβέρνησης

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: