Άλλα 38 κρούσματα μόλυνσης κι ένας θάνατος από τον κορωναϊό σε 24 ώρες στη Νότια Κορέα

Ένα μέλος της κινεζικής εκκλησίας της Σεούλ στο Γκούρο της νότιας Σεούλ, υποβάλλεται σε τεστ για το νέο κορωναϊό αφού τουλάχιστον εννέα Κινέζοι υπήκοοι που κατοικούν σε δομή για μετανάστες εργαζόμενους που διευθύνονταν από την εκκλησία επιβεβαιώθηκαν ότι έχουν μολυνθεί από τον ιό, στη Σεούλ, Νότια Κορέα, 08 Ιουνίου 2020. EPA / YONHAP SOUTH KOREA




Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν 38 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες και το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί έφθασε τους 11.852, καθώς και ότι σημειώθηκε ένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να αυξάνεται σε 274 στη Νότια Κορέα.

Το ποσοστό θνητότητας στη χώρα φθάνει το 2,31%.

Στον αντίποδα, 26 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία, γεγονός που αύξησε τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν ιαθεί σε 10.589 (ή το 89,3% των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί).

Ο ημερήσιος απολογισμός νέων κρουσμάτων βρίσκεται λίγο κάτω από τα 40 τις τελευταίες δύο ημέρες.
Μικρές εστίες εντοπίστηκαν τελευταία σε χώρους λατρείας, νυχτερινά κέντρα, έναν χώρο όπου μπορεί κανείς να αθληθεί στο πινγκ-πονγκ, ένα κέντρο διανομής, ένα θεματικό πάρκο, ένα κατάστημα λιανικής προϊόντων υγείας.

Από την 3η Ιανουαρίου, στη Νότια Κορέα έχουν γίνει 1,03 εκατ. διαγνωστικά τεστ· στα 996.686 η διάγνωση ήταν αρνητική, ενώ αναμένεται ακόμη η έκδοση των αποτελεσμάτων για ακόμη 27.459.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Xinhua-TASS μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σεούλ, Νότια Κορέα

Αντισώματα για τον κορωναϊό έχει το 57% όσων υποβλήθηκαν σε τεστ στην Μπέργκαμο της Ιταλίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: