“Οι εικόνες από τις ΗΠΑ είναι το ξυπνητήρι της Ιστορίας” υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας

File photo: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Photo via Twitter, @atsipras
“Οι εικόνες από τις ΗΠΑ είναι το ξυπνητήρι της Ιστορίας. Είναι η απότομη υπενθύμιση σε όσους πιστεύουν ότι το συλλογικό μέλλον βρίσκεται στη διαιώνιση των κοινωνικών ανισοτήτων, το φυλετικό μίσος, τη μισαλλοδοξία και τον συντηρητισμό”, αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Πρόκειται για σημερινή ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με τις εξελίξεις στις ΗΠΑ και τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό.

“Η μαύρη κοινότητα των ΗΠΑ γίνεται σήμερα ο παγκόσμιος εκπρόσωπος της ανάγκης για προοδευτικές και ριζοσπαστικές τομές. Για μια κοινωνία δίκαιη, χωρίς διαχωρισμούς, στην οποία οι πολίτες νιώθουν ασφάλεια για το μέλλον τους”, σημειώνει ο ίδιος κάνοντας λόγο για “μια κοινωνία που προχωρά με βάση το σεβασμό στη διαφορετικότητα”.

“Δηλαδή, μια κοινωνία βαθιά δημοκρατική. Που δεν διαχωρίζει τους πολίτες της με βάση το χρώμα, το φύλο, την καταγωγή, τα πιστεύω τους”, συμπληρώνει και καταλήγει: “Η συλλογική πρόοδος είναι πάντα υπόθεση των πολλών. Η συλλογική οπισθοδρόμηση είναι πάντα η επιλογή των λίγων”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την υγειονομική θωράκιση των νησιών ενόψει τουριστικής σεζόν

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal