Αυξομειώσεις κρουσμάτων σε όλο τον πλανήτη πλην Κίνας: Σταθερά μονοψήφια νούμερα ανακοινώνει το Πεκίνο

File Photo: Μέλη του ΚΚΚ στη πλατεία Τιεν Αν Με. EPA/ROMAN PILIPEY




Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό και τεσσάρων περιπτώσεων ασυμπτωματικών φορέων του στην ηπειρωτική Κίνα.

Διευκρίνισε μάλιστα πως το επιβεβαιωμένο κρούσμα ήταν «εισαγόμενο», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που μολύνονται στο εξωτερικό προτού φθάσουν στην κινεζική επικράτεια.

Την προηγουμένη, η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας είχε ανακοινώσει ακριβώς τον ίδιο ημερήσιο απολογισμό.

Το υπουργείο Υγείας δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς στα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Επισήμως, ο απολογισμός της παγκόσμιας πανδημίας στην Κίνα, τη χώρα όπου άρχισε στα τέλη του Δεκεμβρίου, είναι 4.634 νεκροί εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 83.022 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Σταθερά πάνω από 30 στην Κορέα

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη εντόπισαν 39 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να αυξάνεται έτσι σε 11.629.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ξεπερνά τα 30 τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, εξαιτίας του εντοπισμού μικρών εστιών σε συγκεντρώσεις πιστών.

Τα έξι από τα κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που έφθασαν στη χώρα από το εξωτερικό.

Δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος, με τον απολογισμό της COVID-19 στη Νότια Κορέα να ανέρχεται σε 273. Ο δείκτης θνητότητας ανέρχεται σε 2,35%. Στον αντίποδα, 32 ασθενείς βγήκαν από τα νοσοκομεία αφού αποθεραπεύθηκαν, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν ιαθεί να φθάνει τους 10.499 (90,3%).

Από την 3η Ιανουαρίου, στη χώρα έχουν γίνει πάνω από 973.000 τεστ, από τα οποία τα 943.000 είχαν αρνητικά αποτελέσματα και 28.199 αναλύονται.

Με πληροφορίες από Xinhua, μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κίνα, Νότια Κορέα

Σίγουρη η αστυνομία ότι ο 43χρονος Γερμανός παιδόφιλος είναι ο ένοχος για την εξαφάνιση της Μαντλίν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: