37.312 οι θάνατοι στη Βραζιλία: Πάνω από 685.000 τα κρούσματα, αύξηση του αριθμού των νεκρών στο Μεξικό

File Photo: Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μπολσονάρο. EPA, ALI HAIDER




Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 ανέρχονται συνολικά σε 37.312 και τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έχουν φθάσει τα 685.427.

Αντίθετα με την προηγουμένη, η κυβέρνηση της Βραζιλίας έδωσε στη δημοσιότητα μόνο σύνολα, όχι ημερήσιους απολογισμούς θανάτων και κρουσμάτων.

Το Σάββατο η χώρα της Λατινικής Αμερικής κατέγραφε 35.930 θανάτους επί συνόλου 672.846 κρουσμάτων μόλυνσης.

– Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι κατέγραψε 188 επιπλέον θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 3.484 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού έτσι να φθάνει τους 13.699 θανάτους επί συνόλου 117.103 ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον ιό.

Η κυβέρνηση έχει τονίσει επανειλημμένα πως ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί είναι πολύ υψηλότερος από τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα από τις αρχές.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Η διευθύντρια επιδημιολογίας του υπουργείου Υγείας του Παναμά Λούρδες Μορένο ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 7 νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 421 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να φθάνει τους 393 νεκρούς επί συνόλου 16.425 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Το Σάββατο, είχαν ανακοινωθεί 16 θάνατοι και 541 κρούσματα μόλυνσης.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε προχθές Σάββατο ότι θα επιβάλλει ξανά από σήμερα Δευτέρα περιορισμούς στην κίνηση των πολιτών, σε δύο επαρχίες — συμπεριλαμβανομένης αυτής της πρωτεύουσας της χώρας —, όπου καταγράφονται τα περισσότερα νέα κρούσματα, για να επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σαν Πάουλου, Brazil – Παναμάς, Panama – Μεξικό, Mexico

Συναγερμός στη Χιλή για τον ιό: Αλματώδης αύξηση των θανάτων, ξεπέρασαν το όριο των 2 χιλιάδων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: