18 μέλη του προσωπικού και σωματοφύλακες του προέδρου της Γουατεμάλας έχουν προσβληθεί από τον κορωναϊό

Μέλη του νοσοκομειακού προσωπικού του νοσοκομείου General San Juan de Dios στην Πόλη της Γουατεμάλας μεταφέρουν ασθενείς με κορωναϊό. EPA, Esteban Biba




Ο πρόεδρος της Γουατεμάλας Αλεχάντρο Γιαματέι ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι 18 εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του και σωματοφύλακές του διαγνώστηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, κατά συνέπεια αναγκαστικά θα εργάζεται από απόσταση, ενώ τα γραφεία της προεδρίας θα απολυμανθούν.

«Εγώ και ο αντιπρόεδρος (Γκιγιέρμο Καστίγιο Ρέγες) θα εκτελούμε τα καθήκοντά μας εξ αποστάσεως. Είμαστε υγιείς. Υποβληθήκαμε σε τεστ. Δεν έχουμε προσβληθεί από τον κορονοϊό», ανέφερε ο Γιαματέι κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματός του.

Η χώρα της κεντρικής Αμερικής θρηνούσε ως χθες Κυριακή 252 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 7.055 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Η διευθύντρια επιδημιολογίας του υπουργείου Υγείας του Παναμά Λούρδες Μορένο ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 7 νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 421 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να φθάνει τους 393 νεκρούς επί συνόλου 16.425 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Το Σάββατο, είχαν ανακοινωθεί 16 θάνατοι και 541 κρούσματα μόλυνσης.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε προχθές Σάββατο ότι θα επιβάλλει ξανά από σήμερα Δευτέρα περιορισμούς στην κίνηση των πολιτών, σε δύο επαρχίες — συμπεριλαμβανομένης αυτής της πρωτεύουσας της χώρας —, όπου καταγράφονται τα περισσότερα νέα κρούσματα, για να επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γουατεμάλα, Guatemala

Συναγερμός στη Χιλή για τον ιό: Αλματώδης αύξηση των θανάτων, ξεπέρασαν το όριο των 2 χιλιάδων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: