Ξεκινά η μπουντεσλίγκα: «Ναι» στην επανέναρξη, εντός Μαΐου, από τη γερμανική κυβέρνηση

Στιγμιότυπο από αγώνα ποδοσφαιρικών ομάδων στη Γερμανία. Φωτογραφία ΕΡΑ, ΑΠΕ-ΜΠΕ




Ο αρχικός προγραμματισμός για την επανέναρξη της μπουντεσλίγκα, προέβλεπε ότι οι γερμανικές ομάδες θα επέστρεφαν στα γήπεδα στην 9 Μαϊου.

Ωστόσο, η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ ανέβαλε οποιαδήποτε απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα, τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 6 Μαϊου, οπότε και έχει προγραμματισθεί συνάντηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των προέδρων των κατά τόπους κρατιδίων.

Ωστόσο, μιλώντας για το θέμα στην γερμανική εφημερίδα «Bild», ο υπουργός Εσωτερικών (σ.σ. αρμόδιος και για θέματα αθλητισμού), Χορστ Ζεχόφερ, είπε ότι «θα ήταν υπέρ της επανάληψης του πρωταθλήματος τον Μάιο, υπό ορισμένες προϋποθέσεις».

«Θεωρώ ότι το πρόγραμμα που προτείνεται από την διοργανώτρια αρχή (DFL), είναι εύλογο και υποστηρίζω την επανεκκίνηση τον Μάιο. Εάν υπάρχει μια περίπτωση κρούσματος κορονοϊού σε μια ομάδα ή τη διοίκησή της, ο σύλλογος στο σύνολό του, και ενδεχομένως και η ομάδα κατά την οποία έπαιξε τελευταία, θα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα για δύο εβδομάδες», τόνισε ο Γερμανός πολιτικός και πρόσθεσε: «Συνεπώς, θα συνεχίσουν να υπάρχουν κίνδυνοι για το πρόγραμμα και την κατάταξη στην βαθμολογία».

Ο Τσιτσιπάς μας ανεβάζει τη διάθεση: Χορεύει μαζί με την αδερφή του ένα αγαπημένο κομμάτι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: