“Βόμβα” από τον Τραμπ εναντίον του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Αλλάζετε ή τέρμα τα εκατομμύρια των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με Αμερικανούς εστιάτορες στο Λευκό Οϊκο. EPA, Doug Mills / POOL




Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να διακόψει οριστικά τη χρηματοδότηση των Ηνωμένων Πολιτειών από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σε επιστολή που έστειλε τη Δευτέρα και κοινοποίησε στο Twitter.

Ο κ. Τραμπ είπε ότι εάν ο ΠΟΥ «δεν δεσμευτεί για σημαντικές ουσιαστικές βελτιώσεις εντός των επόμενων 30 ημερών, θα μετατρέψω σε μόνιμη την προσωρινή δέσμευση της χρηματοδότησης των Ηνωμένων Πολιτειών στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και θα επανεξετάσω τη συμμετοχή μας στον οργανισμό».

Τον περασμένο μήνα, ο Τραμπ διέκοψε τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ για τον ΠΟΥ καθώς η κυβέρνησή του πραγματοποίησε ανασκόπηση της απόκρισης του οργανισμού στην πανδημία Covid-19. Εκείνη την εποχή, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι «βρισκόμαστε ακόμη στην οξεία φάση μιας πανδημίας, οπότε τώρα δεν είναι η ώρα να μειωθεί η χρηματοδότηση».

Δεν είναι άμεσα σαφές πώς ο Τραμπ θα παρακρατήσει αυτά τα κεφάλαια, πολλά από τα οποία θα διατεθούν από το Κογκρέσο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνήθως δεν έχει την εξουσία να ανακατευθύνει μονομερώς τη χρηματοδότηση του Κογκρέσου.

Καλά νέα για τις ΗΠΑ: Υποχώρησε κάτω από τους 800 ο ημερήσιος αριθμός θανάτων εξαιτίας του κορωναϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: