Τζόρτζια, Τέξας, Φλόριντα θέλουν το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων εάν δεν γίνει στη Βόρεια Καρολίνα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η Πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο. EPA, Chris Kleponis




Οι Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες στην Τζόρτζια, το Τέξας και τη Φλόριντα προσφέρθηκαν να φιλοξενήσουν το συνέδριο του κόμματος.

Αυτό αν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υλοποιήσει την απειλή του το συνέδριο να μην διεξαχθεί στη Βόρεια Καρολίνα, λόγω των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης που ισχύουν εκεί.

Την Δευτέρα ο Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι το κόμμα θα μεταφέρει αλλού το Εθνικό Συνέδριο, αν ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Ρόι Κούπερ δεν διευκρινίσει αμέσως αν ο χώρος που έχει επιλεγεί θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην πλήρη χωρητικότητά του.

Το γραφείο του Κούπερ ανέφερε ότι υγειονομικοί αξιωματούχοι της Πολιτείας συνεργάζονται με την Εθνική Ρεπουμπλικανική Επιτροπή (RNC) και ότι θα βασιστούν σε δεδομένα και στην επιστήμη για να προστατεύσουν τους πολίτες εν μέσω της πανδημίας. Το συνέδριο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 24 Αυγούστου στην πόλη Σάρλοτ.

Η πρόεδρος της RNC Ρόνα ΜακΝτάνιελ είπε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox ότι «πολλές Πολιτείες» προσέφεραν εναλλακτικές λύσεις. Μεταξύ αυτών είναι η Τζόρτζια, το Τέξας και η Φλόριντα, οι Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες των οποίων χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα νωρίτερα σε σχέση με τη Βόρεια Καρολίνα.

«Με τις παγκοσμίου κλάσης εγκαταστάσεις της, τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία και το εργατικό δυναμικό της, θα ήταν τιμή για την Τζόρτζια να φιλοξενήσει το Εθνικό Ρεπουμπλικανικό Συνέδριο», σημείωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας αυτής, Μπράιαν Κεμπ.

Παρόμοιες δηλώσεις έκαναν την Δευτέρα και ηγετικά στελέχη του κόμματος από τη Φλόριντα και το Τέξας.

Ο Τραμπ ασκεί κριτική στους Δημοκρατικούς κυβερνήτες για τον ρυθμό χαλάρωσης των μέτρων. Λόγω της πανδημίας, τόσο ο Τραμπ όσο και ο Τζο Μπάιντεν, ο επίδοξος αντίπαλός του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, διέκοψαν τις προεκλογικές εκστρατείες τους. Ορισμένοι εκφράζουν φόβους ότι τα συνέδρια των κομμάτων, όπου συνήθως συγκεντρώνεται πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων, θα μπορούσαν να αποτελέσουν υγειονομικό κίνδυνο.

Οι Δημοκρατικοί ανέβαλαν για τον Αύγουστο το δικό τους συνέδριο, που επρόκειτο να γίνει τον Ιούλιο στο Μιλγουόκι και εξετάζουν εναλλακτικές λύσεις, όπως τη διεξαγωγή του μέσω του διαδικτύου.

Με πληροφορίες από Reuters via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

 

Ο Τραμπ “πλήττει” τους γενικούς επιθεωρητές: Παραιτήθηκε και ο Γκλεν Φάιν του υπουργείου Άμυνας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: