Τρεις κορυφαίοι επικοντιστές αγωνίστηκαν από τον… κήπο τους, “ζωντανά” μέσω Youtube [video]

Οι προσπάθειες των τριών πρωταθλητών, έγιναν στο σπίτι και συγκεκριμένα στον κήπο τους και μεταδόθηκε «ζωντανά» από το Youtube. Photo via video Twitter, @WorldAthletics




Ο ένας θεωρείται από τους κορυφαίους επικοντιστές όλων των εποχών και ο άλλος είναι το νέο μεγάλο όνομα του εντυπωσιακού αθλήματος των αιθέρων.

Ο Γάλλος, Ρενό Λαβιλενί βρίσκεται στο τέλος της καριέρας του, ενώ ο Σουηδός, Μόντο Ντουπλάντις στην «ανατολή» μίας σπουδαίας διαδρομής.

  • Οι δύο «αστέρες» του άλματος επί κοντώ, έδωσαν έναν πρωτότυπο αγώνα εξ΄αποστάσεως, μαζί με τον Αμερικανό, Σαμ Κέντρικς. Στόχος αυτής της ιδιόμορφης μονομαχίας για τους τρεις πρωταθλητές, ήταν να υπερβούν όσες περισσότερες φορές μπορούσαν τα πέντε μέτρα, μέσα σε διάστημα τριάντα λεπτών.

Οι προσπάθειες των τριών πρωταθλητών, έγιναν στο σπίτι και συγκεκριμένα στον κήπο τους και μεταδόθηκε «ζωντανά» από το Youtube. Ο 20χρονος κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ από την Σουηδία (σ.σ. πρόσφατα υπερέβη τα 6.18 μέτρα και πήρε το ρεκόρ από τον Λαβιλενί, που είχε 6.16μ), πέρασε τον πήχη 36 φορές, όσες το πέτυχε και ο Γάλλος πρωταθλητής. Οσον αφορά στον Κέντρικς, βρέθηκε πολύ πίσω από τους Ντουπλάντις και Λαβιλενί, καθώς υπερέβη το συγκεκριμένο ύψος… μόλις 26 φορές.

Ο παρουσιαστής του αγώνα, που διεξήχθη υπό την αιγίδα του World Athletics, επιχείρησε να αναδείξει νικητή, προτρέποντας τον Γάλλο και τον Σουηδό, να συνεχίσουν την προσπάθεια τους για ακόμη τρία λεπτά, όμως την ώρα που ο Ντουπλάντις έκανε ένα 37ο άλμα… εκτός συναγωνισμού, ο Λαβιλενί… παρέδωσε τα όπλα: «Είμαι νεκρός, δεν θέλω να το ρισκάρω»…

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, ότι οι τρεις πρωταθλητές, υποσχέθηκαν να επαναλάβουν το εγχείρημα τους στο άμεσο μέλλον.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Απώλειες που αγγίζουν τα 57 δισ. μετρά ο αθλητισμός εξαιτίας του κορωναϊού, αποκαλύπτει δημοσίευμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: