Τρία «εισαγόμενα» κρούσματα στην Κίνα, καμία μόλυνση στο εσωτερικό: Ένας θάνατος, 657 κρούσματα στη Σιγκαπούρη

FILE PHOTO: Ένα ζευγάρι ΚΙνέζων απολαμβάνει τον καλό καιρό σε πάρκο στην πόλη Guangzhou, της Κίνας. EPA, ALEX PLAVEVSKI




Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή δεν της αναφέρθηκε κανένα νέο κρούσμα μετάδοσης του SARS-CoV-2 στην κοινότητα, πάντως εντοπίστηκαν 3 κρούσματα μεταξύ ταξιδιωτών που έφθασαν από το εξωτερικό στην ηπειρωτική Κίνα.

Την προηγουμένη, είχε κάνει λόγο για δύο κρούσματα.

Δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος.

Η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας κατέγραψε 13 περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του κορονοϊού, από 1 την προηγουμένη.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό ανήλθε έτσι σε 82.880, ενώ το σύνολο των θυμάτων της COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα παρέμεινε αμετάβλητος στα 4.633, πάντα κατά τον επίσημο απολογισμό των αρχών.

  • Ένας θάνατος, 657 κρούσματα στη Σιγκαπούρη

Το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι κατέγραψε έναν νέο θάνατο ασθενούς εξαιτίας της COVID-19 και 657 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, κυρίως μεταναστών εργαζομένων στην πόλη-κράτος που ζουν μαζί σε κοιτώνες, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει έτσι τους 18 νεκρούς και τα 18.205 κρούσματα.

Ο νέος θάνατος ήταν αυτός μιας 86χρονης υπηκόου Σιγκαπούρης. Από τα κρούσματα, 10 ασθενείς είναι υπήκοοι της πόλης-κράτους ή άνθρωποι με άδεια μόνιμης παραμονής, ενώ η συντριπτική πλειονότητα (626) είναι μετανάστες εργαζόμενοι που ζουν σε κοιτώνες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Η Σιγκαπούρη καταγράφει έναν από τους υψηλότερους αριθμούς κρουσμάτων στην Ασία, κυρίως διότι πλήττονται μετανάστες που ζουν μαζί. Οι αρχές λένε πως έχουν καταφέρει να περιορίσουν τη διασπορά του ιού στον ημεδαπό πληθυσμό. Προχθές Σάββατο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να χαλαρώνει τα μέτρα περιορισμού που εφαρμόζει εντός εβδομάδων.

Πληροφορίες από Reuters-Xinhua μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σιγκαπούρη, Singapore – Πεκίνο, China

Τα 3,5 εκ. ξεπέρασαν τα κρούσματα παγκοσμίως ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς: 247.107 οι νεκροί

Ένα ζευγάρι ΚΙνέζων απολαμβάνει τον καλό καιρό σε πάρκο στην πόλη Guangzhou, της Κίνας. EPA, ALEX PLAVEVSKI

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: