Τραγωδία στην Κλαυδιά της Κύπρου: Νεκρή 21χρονη έγκυος από το όπλο του αδελφού της

Νεαρή κοπέλα τραυματίστηκε θανάσιμα από εκπυρσοκρότηση του όπλου του αδελφού της σε κοινότητας της επαρχίας Λάρνακας. ΚΥΠΕ, Φ. ΖΑΝΝΕΤΤΟΥ




Μοιραία ήταν η σφαίρα για 21χρονη έγκυο από το όπλο του αδερφού της χτες στην Κλαυδιά της Κύπρου.

Η τραγωδία εκτυλίχτηκε στο σπίτι της οικογένειας, πέρίπου στις 6 το απόγευμα, όταν σύμφωνα με δημοσίευμα του philenews.com, η 21χρονη Μαρία Χάρπα έπεσε νεκρή από σφαίρα που δέχθηκε στο κεφάλι από στρατιωτικό τυφέκιο του οποίου την κάννη καθάριζε ο 23χρονος αδελφός της, Ηλίας Χάρπας. Αυτόπτης μάρτυρας, ήταν η τραγική μάνα των δύο αδελφών, που είδε την κόρη της να πέφτει από τη σφαίρα που έφυγε από το όπλο του γιου της.

Τρεις αργότερα ο αδελφός συνελήφθη ως ύποπτος για ανθρωποκτονία της αδελφής του στην Κλαυδιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του που υπογράφει ο Πάμπος Βάσιλας στον Φιλελεύθερο oι ισχυρισμοί του 23χρονου στο ΤΑΕ Λάρνακας, όπου οδηγήθηκε για ανάκριση, ότι χθες πήγε έφεδρος και ως εκ τούτου καθάριζε το όπλο του, κίνησαν από την αρχή υποψίες στην Αστυνομία, λόγω του γεγονότος πως εδώ και σχεδόν δύο μήνες οι έφεδροι δεν πηγαίνουν για υπηρεσία στην Ε.Φ. λόγω των έκτακτων μέτρων.

Γι’ αυτό και προχώρησε με τη διαδικασία της περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης και μεταξύ άλλων, άρχισε τη λήψη καταθέσεων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της οικογένειας. Παράλληλα, κλήθηκαν για αυτοψία οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νικόλας Χαραλάμπους, Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου.

Στην Κλαυδιά, το μικρό χωριό της επαρχίας Λάρνακας, οι σπαρακτικές κραυγές του αρραβωνιαστικού και των οικείων της κοπέλας ακούγονταν μέχρι αργά το βράδυ. Σύμφωνα με συναδέλφους του Ξένιου, ο μέλλον σύζυγος της Μαρίας, που ήταν στον δεύτερο μήνα της εγκυμοσύνης της, ήταν πολύ ευδιάθετος. Τον χώριζαν μόνο λίγες ώρες από το τραπέζι γενεθλίων της αγαπημένης του Μαρίας, που έκλεινε τα 21 και κατά το οποίο ενώπιον των γονέων της, θα της έκανε πρόταση γάμου.

Ωστόσο, το τηλεφώνημα που δέχθηκε στο κινητό του, γύρω στις έξι, τον έκανε να παγώσει. Το ίδιο είχαν παγώσει στην Κλαυδιά λεπτά πριν, όταν η μητέρα της Μαρίας, άρχισε να ουρλιάζει και να κλαίει γοερά, όταν μπροστά στα μάτια της εκτυλίχθηκε η τραγωδία. Είδε την κόρη της να πέφτει νεκρή από τη σφαίρα που έφυγε από το στρατιωτικό τυφέκιο του αδελφού της.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με πηγές του υπ. Άμυνας με το οποίο επικοινώνησε ο «Φ», η τελευταία φορά που πήγε έφεδρος ο 23χρονος αδελφός της Μαρίας ήταν τον Οκτώβριο του 2019. Πληροφορία που διαβιβάσθηκε στις ανακριτικές Αρχές και κατέρριψε τον αρχικό ισχυρισμό του υπόπτου ότι χθες έστειλε μήνυμα στο 8998 για διακίνηση, με σκοπό να λάβει μέρος σε άσκηση/ βολή του τάγματος της ΕΦ στο πεδίο βολής Καλού Χωριού. Πέραν του ότι το συγκεκριμένο μήνυμα δεν εντοπίστηκε στο κινητό του 23χρονου, κατά την του ανάκριση προέκυψαν και κάποια άλλα θέματα, τα οποία θα τύχουν διερεύνησης ως προς τις συνθήκες της ανθρωποκτονίας.

Η Μαρία Χάρπα εργαζόταν σε υπεραγορά στη Δρομολαξιά και περιγράφεται από τους ανθρώπους στην κοινότητά της ως ένα πολύ ευδιάθετο και αγαπητό πρόσωπο.

ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Πάνω από 15 αστυνομικοί και αξιωματικοί αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις για την υπόθεση Μεταξά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: