Τραγικά λάθη στο αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ για τον κορωναϊό, δηλώνει η Παρλί

File Photo: Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Τσαρλς ντε Γκόλ στο λιμάνι της Τουλούζης. EPA, GUILLAUME HORCAJUELO




Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλόρανς Παρλί επέρριψε ευθύνες για την εστία του νέου κορωναϊού στο αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ.

Προσβλήθηκαν πάνω από 1000 ναύτες, και η υπουργός καταλόγισε λάθη που έγιναν για την αντιμετώπιση της νόσου στη διοίκηση της «ναυαρχίδας» του πολεμικού ναυτικού της χώρας.
Όλοι οι ναύτες, εκτός από έναν, από τους περίπου 24 που χρειάστηκε να νοσηλευτούν, έχουν αναρρώσει πλήρως, είπε η Παρλί ενώπιον της επιτροπής άμυνας της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

«Βάσει των πληροφοριών που έχουμε συγκεντρώσει σήμερα, υπήρξαν λάθη στα μέτρα που ελήφθησαν στη μάχη κατά του κορονοϊού» επισήμανε η Γαλλίδα υπουργός.

«Η έρευνα που διεξήχθη δείχνει ότι οι διοικητές του πλοίου και οι ιατρικοί σύμβουλοί τους υπερεκτίμησαν την ικανότητα του αεροπλανοφόρου και του στολίσκου του να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό», συμπλήρωσε η ίδια.

Σύμφωνα με τη Φλοράνς Παρλί, η έρευνα κατέδειξε ότι ο κορονοϊός έφθασε στο αεροπλανοφόρο μεταξύ μιας στάσης στην Κύπρο στα τέλη Φεβρουαρίου και μιας στάσης το διάστημα 13-16 Μαρτίου στο Μπρεστ, λιμάνι της δυτικής Γαλλίας.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Συνεχίζεται η μείωση των νέων κρουσμάτων στην Ιταλία: Μικρή αύξηση των νεκρών

Η Μέρκελ παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο για την ΕΚΤ: «Ιάσιμη» η κατάσταση αλλά θα συμμορφωθούμε

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: