Το Υπουργείο Οικονομικών θα καταβάλει το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής στους δικαιούχους

File photos: Το υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας, Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΛΩΛΗΣ ΝΙΚΟΣ




“O ΣΥΡΙΖΑ, και οι αρμόδιοι Τομεάρχες του, ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστρεπτέα προκαταβολή.

“Όχι μόνο δεν έχουν αίσθηση της πραγματικότητας, αλλά δεν διαβάζουν καν τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών προτού τοποθετηθούν, με αποτέλεσμα να εκτίθενται από τους ανυπόστατους ισχυρισμούς τους” αναφέρει το υπουργείο. “Προς απάντησή τους – σημειώνεται στην ανακοίνωση – επαναλαμβάνουμε τα εξής:

1ον. Επιστρεπτέα προκαταβολή, συνολικού ύψους 55,5 εκατ. ευρώ, έλαβαν σήμερα 8.652 επιχειρήσεις. Όσοι, περίπου, υπέβαλαν οριστική δήλωση μέχρι χθες το βράδυ. Αυτό δεν είναι το σύνολο των επιχειρήσεων που θα χρηματοδοτηθούν!

Όλες οι επιχειρήσεις που είναι δικαιούχοι και θα οριστικοποιήσουν έως την Παρασκευή 15 Μαΐου την Αίτηση Χορήγησης, θα λάβουν την άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση που τους αναλογεί μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, με δεύτερη καταβολή την Παρασκευή, σε πλήρη αντίθεση με τον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι «την επιστρεπτέα προκαταβολή θα λάβουν τον Μάιο μόλις 8.600 επιχειρήσεις». Να ενημερώσουμε, μάλιστα, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι ήδη ο συγκεκριμένος αριθμός έχει υπερβεί τις 22.300 οριστικοποιημένες αιτήσεις (στοιχεία 8.00 μ.μ.)!

2ον. Το ελάχιστο ποσό ενίσχυσης ανέρχεται στις 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενο. Όσον αφορά στο παράδειγμα που επικαλούνται οι Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή τους, μία επιχείρηση με τζίρο 400.000 ευρώ και τέσσερις εργαζόμενους λαμβάνει, κατ’ ελάχιστο 4.000 ευρώ, και όχι 933 ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρουν, ενώ ανάλογα με την πτώση του τζίρου και τα στοιχεία εισροών της, μπορεί να λάβει – με βάση τον μαθηματικό τύπο – πολλαπλάσια ποσά. Μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εθιστεί στα «ψίχουλα» της διακυβέρνησής του.

3ον. Το Υπουργείο Οικονομικών θα καταβάλει το σύνολο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε όλους τους δικαιούχους, και θα επαναλάβει το εν λόγω χρηματοδοτικό σχήμα, με πρόσθετο 1 δισ. ευρώ τον μήνα Ιούνιο.

Καλό θα ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ να παρακολουθούν την ειδική ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (https://www.aade.gr/mybusinesssupport), που περίπου κάθε τέσσερις ώρες επικαιροποιεί τα στοιχεία για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, ώστε να μην εκτεθούν ξανά.

Ευχόμαστε, διαβάζοντάς την, να προσγειωθούν στη γη, από το διάστημα…”.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Η Ευρώπη χρειάζεται υπερόπλο για επανεκκίνηση της οικονομίας αλλά όχι εις βάρος του Νότου, είπε ο Σχοινάς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: