Το αεροδρόμιο στην Ευρώπη, που κάνει “χρυσές δουλειές” την εποχή του κορωναϊού [video]

File Photo: Το αεροδρόμιο τoυ Teruel στην Βόρεια Ισπανία. EPA, Antonio Garcia




Χτισμένο σε μια πεδιάδα στην ανατολική Ισπανία το αεροδρόμιο Τερουέλ είναι σχεδόν άγνωστο για τους περισσότερους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα.

Ωστόσο, είναι ένα από τα σπάνια και ελάχιστα αεροδρόμια που ευδοκιμούν κατά τη διάρκεια της κρίσης του νέου κορονοϊού που έφερε τεράστιο πλήγμα στην αεροπορική βιομηχανία και τον τουρισμό.

Αυτό που κάνει αυτό το αεροδρόμιο διαφορετικό είναι ότι δεν προορίζεται για τους ταξιδιώτες που κάνουν διακοπές, αλλά για τη συντήρηση και την ανακύκλωση των αεροσκαφών.

  • Με την πανδημία του COVID-19 να έχει προκαλέσει τη μαζική καθήλωση των αεροσκαφών, οι δουλείες εκεί ανθίζουν. Στην πίστα του αεροδρομίου βρίσκονται περίπου 100 αεροπλάνα, κάτω από τον καυτό ήλιο σε ένα από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά αεροδρόμια της Ευρώπης, σε μια έκταση 840 στρεμμάτων, όπου βρίσκεται ο μεγαλύτερος χώρος στάθμευσης αεροσκαφών της γηραιάς ηπείρου.

«Οι υπηρεσίες που παρέχουμε στους πελάτες μας, που είναι αεροπορικές εταιρείες και εταιρείες leasing έχουν αυξηθεί από τη μεγάλη και σημαντική ανάγκη που υπάρχει τώρα για συντήρηση και μακροχρόνια στάθμευση με ειδικευμένο προσωπικό» δήλωσε ο διευθυντής του αεροδρομίου.

  • Μεταξύ των αεροσκαφών που βρίσκονται εκεί είναι 9 Airbus Α380, που είναι τα μεγαλύτερα επιβατικά αεροπλάνα του κόσμου, καθώς και ένα Boeing 747.

Οι μηχανές των αεροσκαφών προστατεύονται με ειδικό εξοπλισμό, τόσο από την σκόνη όσο και από πουλιά που συνηθίζουν να φωλιάζουν σε αυτές. Εξειδικευμένο προσωπικό πραγματοποιεί ελέγχους και όπου είναι απαραίτητο προβαίνει σε επισκευές.

  • «Με λιγότερη χρήση αυτά τα αεροπλάνα χρειάζονται συντήρηση. Μας τα αφήνουν εδώ μέχρι να ανακάμψει ξανά η αγορά» δήλωσε ο υπεύθυνος του αεροδρομίου.

Το αεροδρόμιο δεν έχει φιλοξενήσει ποτέ ξανά τόσα πολλά αεροπλάνα από όταν άνοιξε το 2013. Μέσα σε ένα μήνα μπορεί να βρεθούν εκεί 125 αεροπλάνα που είναι και το όριο χωρητικότητας του αεροδρομίου, ενώ πριν το ξέσπασμα της πανδημίας τα αεροπλάνα δεν ξεπερνούσαν τα 78.

Με πληροφορίες από gr.euronews.com

Παίζουν με τον πόνο μας οι Κινέζοι: Κήρυξαν «μείζονα στρατηγική επιτυχία» την έκβαση της μάχης εναντίον της πανδημίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: