Τηλεδιάσκεψη Βαρβιτσιώτη με Χριστοδουλίδη για την ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλάει κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης τύπου ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης από την Ελλάδα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, ξεκίνησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τον κύκλο των επαφών του με ομολόγους του των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Αυτό, στο πλαίσιο της τρέχουσας ελληνικής προεδρίας του Οργανισμού και υπό την ιδιότητά του ως προεδρεύων της Επιτροπής Υπουργών του.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, ο κ. Βαρβιτσιώτης παρουσίασε τις προτεραιότητες, το πρόγραμμα και τους κύριους στόχους της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή 15 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 18 Νοεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον κ. Βαρβιτσιώτη για την ενημέρωση, επισημαίνοντας τη βαρύνουσα σημασία των επιλογών της Ελληνικής Προεδρίας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι ο κ. Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε τον κ. Βαρβιτσιώτη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή για την επιτυχή διεξαγωγή της ελληνικής Προεδρίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ στην Άγκυρα: Συμβιβαστείτε με την ιστορία σας, ώστε να μην επαναληφθούν Γενοκτονίες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: