Τηλεδιάσκεψη Γεννηματά με το δ.σ της ΕΣΗΕΑ: Πολυφωνία και στήριξη εργαζόμενων στο τραπέζι

File Photo: Στιγμιότυπο από την τηλεδιάσκεψη στις 16/5/2020 . @FofiGennimata




Tα προβλήματα του δημοσιογραφικού κλάδου, το κρίσιμο ζήτημα της πολυφωνίας και οι προτάσεις του δημοσιογραφικού κόσμου για την ενίσχυση του έντυπου Τύπου συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης της Φώφη Γεννηματά, με την πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Από την πλευρά της ΕΣΗΕΑ συμμετείχαν η πρόεδρος Μαρία Αντωνιάδου, η Β’ Αντιπρόεδρος Αγγελική Γυπάκη, ο Γεν. Γραμματέας Σταύρος Καπάκος, ο ταμίας Μάκης Διόγος και τα μέλη του Δ.Σ. Δημήτρης Τσαλαπάτης, Νίκος Καρούτζος και Γιώργος Μηλιώνης.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι με δεδομένο ότι εφημερίδες αντιμετωπίζουν κρίση και η ανεργία των δημοσιογράφων διευρύνεται χρειάζονται στήριξη γιατί «η στήριξή τους είναι και θέμα δημοκρατίας» και τόνισε; «Επισημαίνουμε την ανάγκη μεγάλων αλλαγών με πρωτοβουλία τους για να ξανακερδίσουν το αναγνωστικό κοινό. Με ενίσχυση της ποιότητας, της πολυφωνίας, της αξιοπιστίας. Με αποκατάσταση της ανεξαρτησίας τους από κυβέρνηση και κόμματα. Με άνοιγμα στις νέες αντιλήψεις και ιδέες. Με αξιοποίηση των νέων ψηφιακών δυνατοτήτων. Η νέα εποχή επιβάλλει καθαρές κουβέντες από όλους και για όλους».\

Η κ. Γεννηματά δεσμεύτηκε στο επόμενο διάστημα το Κίνημα Αλλαγής να οργανώσει μια ανοιχτή συζήτηση, για όλα αυτά τα θέματα και πρότεινα άμεσα τα εξής μέτρα:

1) Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των εφημερίδων από το κράτος. Μετά από συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας της Βουλής για τους όρους και τις προϋποθέσεις. Με διαφάνεια και λογοδοσία.

2) Κατανομή της διαφημιστικής δαπάνης του δημοσίου με κριτήρια και έλεγχο. Με μέριμνα και για τα Περιφερειακά ΜΜΕ. ΟΧΙ με την ευθύνη ιδιωτικής εταιρείας, όπως πράττει η κυβέρνηση.

3) Πλήρη κάλυψη όλων των ανέργων από τον χώρο του Τύπου για το 2020.

4) Επιδότηση εργασίας και για τους εργαζομένους στις εφημερίδες, αλλά με όρο την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

«Ευσεβείς πόθοι» της αντιπολίτευσης οι μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, απαντά το ΥΠΟΙΚ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: